70’den Fazla Örgüt Venezuela Hükümetine Dayanışma Mesajı Gönderdi

Afrika, Amerika ve Avrupa’dan, 70’den fazla siyasi ve demokratik kitle örgütü, Bolivarcı hükümete, “sağcı muhalefetin Venezuela’da gerçekleştirdiği şiddet eylemlerini kınayan” bir dayanışma mesajı gönderdi.

Açıklama; imzalayan siyasi, demokratik kitle örgütleri ve kişilerin…”dünyaya barışı, adaleti ve eşitliği getirmek için, kendi davasını sahiplenen, dünyadaki halkların egemenliğinin ve bağımsızlığının savunulması için savaşan ilerici hareketleri destekliyoruz,” diye başlıyor…

Açıklamada, yurtdışında Venezuela devlet yetkililerine yönelik yapılan saldırıların yanı sıra “Venezuela’da barış ve diyaloğu destekleyen” halk önderlerine ve politik liderlere yönelik saldırılar da kınanıyor.

İmzacılar, hükümet karşıtlarının sergilediği şiddetin, ” Venezuela’nın enerji kaynaklarını kontrol altına almak amacıyla, dünyanın en güçlü hükümetlerinin suç ortaklığıyla hareket eden, uluslararası sağın planının bir parçası” olduğunu belirtiyorlar.

Açıklamada ayrıca, Venezuela’da haftalardır gerçekleştirilen şiddet içeren muhalefet gösterilerinde, temel insan haklarının ihlal edildiği, “yabancı güçler tarafından finanse edilen” gösterilerin, kurbanlar dahil olmak üzere kaos ortamı yaratma ve konuyla ilgili uluslararası kamuoyunu  dış müdahalenin gerekliliğine ikna etmeye yönelik olduğu ifade edildi.

Açıklama, “Venezuela’nın meşru hükümetine ve Başkan Nicolas Maduro ile birlikte devrimci halkına, en büyük destek ve dayanışmamızı sunuyor, kardeş Venezuela Bolivar Cumhuriyeti’nin ve devriminin uluslararası düzeyde savunulmasında destek eylemleri yapmak ve sağcı darbeyi ifşa etmek için hazır olduğumuzu belirtiyoruz,” sözleriyle bitiriliyor.

Kaynak: Bu haber http://www.telesurtv.net/english/news/70-Intl.-Groups-Send-Solidarity-Message-to-Bolivarian-Venezuela-20170528-0021.html sitesinden kısaltılmıştır.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.