1 Mayıs Öncesi Brezilya Tarihindeki En Büyük Genel Grev

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“Great footage of the protest in #SãoPaulo, on April 28. #GeneralStrikeinBrazil #GreveGeral Video: @EsquerdaDiario pic.twitter.com/47y94BMoKu — ubique (@PersonalEscrito) April 29, 2017 .@MidiaNINJA [Video] Anarchist/antifascist block marching in #SãoPaulo, #Brazil. #strike #GreveGeral #Bra…”

28 Nisan Cuma günü 35 milyon işçi, işsiz, öğrenci, evsiz sokaklara çıkarak Temer darbe hükümetinin neoliberal saldırılarını protesto etti ve hayatı durdurdu. Cuma günü aşılan eşik öyle bir eşikti ki Temer’e emeklilik yaşını yükselten reform ile ilgili geri adım attırdı. Ancak taban hareketleri sendikalara bu tarihi grevin bir tek günle kısıtlı kalmaması ve Temer hükümetinin saldırıları tümden püskürtülünceye dek grevlerin, eylemlerin, devam ettirilmesi yönünde baskı yapıyor.**https://isyandan.org/haberler/brezilya-sendikal-burokrasiye-ragmen-taban-hareketleri-genel-grevi-zorlamali//**

*Çeviri: Anarşist/antifaşist blok Sao Paulo’da yürüyüşte, 28 Nisan genel grevi, Brezilya

35 milyon kişinin katıldığı, ülkede hayatı durduran grevi örtbas etmek etmeye çalışan burjuva basının yansıttığı resmin aksine rakamlar çok açık. Bir günlük grevin maliyeti 5 milyar Brezilya reali. Genel grev günü ulaşım neredeyse durdu. Devlet okullarından özel okullara ve üniversitelere hem öğrenciler hem de öğretmenler greve katıldı. Bankaların büyük çoğunluğu kapalıydı. Çelik endüstrisinde (CSN, Camaçari Petrochemical Complex, Vallourec), Curitiba, Manaus, Caxias do Sul kentlerindeki sanayi bölgelerinde, Santos ve Rio de Janeiro limanlarında da grev etkili oldu.

*Çeviri: Temer’in neoliberal reformlarına karşı Sao Paulo’da en az 70 bin kişi grevde.

Rio de Janeiro’da polis sabahın erken saatlerinde saldırılarına başladı. Rio de Janeiro ve Niterói kentlerini bağlayan köprü göstericiler tarafından kapatıldı. Sao Paulo, Salvador, Curitiba, Belo Horizonte, Porto Alegre, Florianopolis kentlerinde barikat ateşi yükseldi. Başka birçok şehirde de eylemciler lastiklerle kurdukları barikatları ateşe vererek yol kestiler.

[wzslider]

 

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.