WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.
If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.
Unbalanced start tag short code found before:
“Filistinli insan hakları örgütü Al-Haq Ağustos 2015’te yayınladığı raporla işgalci İsrail’in doğal gaz platformlarını ve nakil boru hatlarını korumak için Filistin deniz sahasına girişi engellediğini açıklamıştı. Al-Haq raporuna göre işgalci İsrail’in yasa dışı …”
30 Eylül Cuma günü Ürdün’ün Amman kentinde göstericiler sokaklara çıkarak Ürdün devleti ile İsrail arasındaki 10 milyar dolarlık anlaşmayı protesto ettiler. Anlaşma uyarınca Ürdün işgalci İsrail’in kontrolü altındaki Levant bölgesinden 15 sene boyunca doğalgaz temin edecek.**http://www.telesurtv.net/english/multimedia/Enemy-Gas-is-Occupation-Jordanians-Protest-Israel-Gas-Deal-20160930-0015.html/**
Filistinli insan hakları örgütü Al-Haq Ağustos 2015’te yayınladığı raporla işgalci İsrail’in doğal gaz platformlarını ve nakil boru hatlarını korumak için Filistin deniz sahasına girişi engellediğini açıklamıştı. Al-Haq raporuna göre işgalci İsrail’in yasa dışı bir şekilde Filistin doğalgazına ve doğal kaynaklarına el koyması ve işletmesi Filistin’in kendi kaderini tayin hakkını gasp etmek demek. Rapor ayrıca bu anlaşmaya taraf olan ülkelerin ve uluslararası şirketlerin İsrail’in Filistin deniz sahasındaki yaşa dışı ablukasına ortak olacaklarının da altını çiziyor. İsrail’in Filistin doğal kaynaklarını gasp etmesinin yanı sıra çalınan gazın Avrupa’ya taşınması hem İsrail’in işgaline destek hem de Gazze deniz sahasındaki doğal kaynakların Filistin tarafından işletilmesini önleyen deniz kuşatmasına ve militarizasyona onay vermek anlamına geliyor.**https://isyandan.org/makaleler/dogu-akdenizin-militarizasyonu-ve-isgalci-israilin-dogalgaz-anlasmalari//**
Eylem, başladıktan sadece bir yarım saat sonra polis tarafından dağıtıldı. Ancak yine de doğalgaz anlaşmasının kamuoyunda, Filistin’in işgaline ortak olmak ve işgalci İsrail’e destek olarak algılandığını ortaya koyacak kadar etkiliydi. Ürdün’de nüfusun neredeyse yarısı Filistin kökenli ve ülkede 2,1 milyon Filistinli sığınmacı yaşıyor.
2011 ve 2012 yıllarında Ürdün, petrol fiyatları, işsizlik, düşük ücret, sansür ve baskılar nedeniyle büyük protestolara sahne olmuş, Kral İkinci Abdullah’ın tahttan çekilmesi ve Haşimi hanedanlığının yönetimine son verilmesi talep edilmişti.