Güney Kore’de kürtaja ancak tecavüz, ensest, fetüste veya kadında hayati bir sağlık problemi olması durumlarında izin veriliyor. Daha da ötesi, bu gerekçelerin hiçbiri 24 haftadan sonra kürtajın yasal olarak kabul edilmesi için yeterli değil.
A solidarity message to feminists around the world#BlackProtest , Seoul, Korea. 29 Oct 2016.#CzarnyProtest #repealthe8th #NiUnaMenos pic.twitter.com/AATaOlomDj
— 페미당당 (@femidangdang) November 1, 2016
Polonya’daki kürtaj yasağına karşı örgütlenen kadın hareketinden ilham alan Güney Koreli kadınlar 29 Ekim’de siyahlar giyinerek kürtaj yasağı yasasının iptal edilmesi talebi ile yürüdüler. Kürtajın kriminalize edilmesine karşı seçim hakkının savunulduğu eylem korecede siyah protesto anlamına gelen #검은시위 başlığı ile paylaşıldı.
23 Eylül’de Sağlık Bakanlığı mevcut yasada değişikliğe gidilerek ‘yasadışı’ kürtaj yapan doktorlara daha ağır yaptırımlar uygulanacağını açıkladı. Ülkedeki kadın hakları örgütleri ise bu reformun kürtaj yasağını daha da ağırlaştıracağının ve kadınları sağlıksız, riskli kürtaj operasyonlarına mecbur bırakacağının altını çiziyor.