WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.
If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.
Unbalanced start tag short code found before:
“2016 yılının Mart ayındaki yürüyüşten bir kare | Foto: MOWDUD RAHMAN Polis saldırısını kınayan Anu Muhammad isimli eylemci ve ulusal komite üyesi, Rampal enerji santrali inşaatına karşı ülke çapında eylem çağrısında bulundu. Bu senenin Mart ayında 1.000 civarında eylemci …”
Dünyanın en büyük mangrov ormanlarının bulunduğu, bir bölümü Bangladeş bir bölümü ise Hindistan’da yer alan Sundarbans, inşaa edilmesi planlanan iki kömür bazlı enerji santralinin yaratacağı çevresel tehdit ile karşı karşıya.
Çevre eylemcilerinin tüm muhalefetine ve karşı kampanyalarına rağmen Bangladeş hükümeti Rampal enerji santralinin inşaatı için Hindistan menşeili Bharat Heavy Electricals Ltd. şirketi ile anlaştı.
18 Ekim Salı günü Petrol, Doğalgaz, Mineral Kaynakları, Enerji ve Limanları Koruma Ulusal Komitesi’nin çağrısı ile 400 kadar eylemci Rampal Santral inşaatının iptal edilmesi talebinin yazılı olduğu mektubu Hindistan Başbakanı Narendra Modi’ye teslim etmek üzere Dhaka’daki Jatiya Basın Kulübü önünde toplandı. Ancak polis Malibagh tren istasyonunda yürüyüşe göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile saldırdı. Eylemciler de polis saldırısına taşlarla karşılık verdi.**http://www.thedailystar.net/politics/rampal-plant-campaigners-hold-rally-press-club-1300453/**
Polis saldırısını kınayan Anu Muhammad isimli eylemci ve ulusal komite üyesi, Rampal enerji santrali inşaatına karşı ülke çapında eylem çağrısında bulundu. Bu senenin Mart ayında 1.000 civarında eylemci inşaatı planlanan iki kömür santralini protesto etmek için tam 200 mil yürümüştü. Temmuz ayında da kömür santraline karşı çıkan göstericiler polisle çatışmıştı. Hükümet halk muhalefetine ve UNESCO’nun uyarılarına rağmen projelerden vazgeçmiyor.