Almanya: Aşırı Sağcı Kongreyi Engellemeye Çalışan 125 Solcuya Tutuklama

Güney Alman kasabası olan Weinheim’da aşırı sağ parti NPD’nin Cumartesi günü açılışını yaptığı kongrede, protestocularla polis arasında çıkan çatışma sonrası 125’den fazla kişi tutuklandı.

Almanya’da yabancı düşmanlığı ve aşırı sağcılıkla suçlanan Alman Ulusal Demokratik Partisi’nin (NPD) parti kongresini protesto etmek isteyen 1.000’den fazla solcu Weinheim’da toplandı.

https://www.youtube.com/watch?v=kl9bgIgHSbo

Polis, kongre merkezi ve yakın sokaklara girişi engelledi. Anti-faşist protestocuların polis kordonunu kırmaya çalıştıkları sırada polis lastik cop ve gaz bombası ile saldırdı. Protestocular ise polise taş atarak karşılık verdi.

Spiegel Online’a konuşan bir polis memuru “polise karşı büyük bir saldırı başlayınca bizde kauçuk cop ve biber gazına başvurduk. Bir polis memuru ağır yaralandı, başka bir memur ise hafif yaralı. Birkaç protestocu da yaralandı ama sayıları belirsiz. Toplamda 125 eylemci tutuklandı,” dedi.

https://twitter.com/der_figaj/status/667987010532057088/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/JigginoRuss/status/668084360113954816/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/StZ_NEWS/status/668041106228146176/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

Üst üste üç yıl, NPD kongresine ev sahipliği yapan Weinheim’da şiddetli çatışmalar yaşandı.

Bu Alman polisi ve solcu Anti-Faşist protestocular arasında bu ay içinde yaşanan ilk çatışma değil. 7 Kasım’da Berlin’de “Almanya için Alternatif” (AFD) partisi Eurosceptic tarafından düzenlenen anti-göçmen mitingi protestosu sırasında pro-göçmen eylemcileri ile polis arasında çatışma çıkmıştı. Çıkan olaylarda bir polis memuru hafif yaralanmış ve yaklaşık 40 eylemci ise tutuklanmıştı.

Kaynak: https://www.rt.com/news/323009-germany-weinheim-npd-clashes/

İlgili Yazılar

  • 136 views
Hindistan: Kadın Çiftçiler Eylemde Ön Saflarda

54 yaşındaki çiftçi Ravinder Pal Kaur ilk defa Lohri zamanı (Pencap’taki ailesinin…

  • 142 views
Özbekistan: İşten Çıkarmalara Karşı Rafineri İşçileri Direnişte

Özbekistan’ın doğusunda bir petrol rafinerisindeki işten çıkarma planlarına karşı 10 Ocak’tan beri…