WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.
If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.
Unbalanced start tag short code found before:
“ve Kasım ayında da binlerce kişi benzer bir protesto gösterisi düzenleyerek kömür santrali projesinin durdurulmasını talep etmişlerdi. Haber:isyandan.org Kaynak: Bu haber http://gulfnews.com/sport/cricket/more-cricket/bangladesh-police-fire-tear-gas-at-anti-coal-protest-1.1968272 ve http:…”
Bangladeş’in başkenti Dakka’da dünyanın en büyük mangrov ormanını yok edecek kömür santraline karşı Perşembe günü düzenlenen protesto gösterisinde polisle eylemciler arasında çatışma çıktı.
Hükümetin Sundarbans ormanı yakınlarına kömürle çalışan elektrik santrali inşaa etme planlarına karşı, Petrol, Doğalgaz, Mineral Kaynakları, Enerji ve Limanları Koruma Komitesi başkentte 8 saatlik genel grev çağrısı yaptı.
Rampal Upazila’da yapımı devam eden ve Hindistan-Bangladeş ortak yapımı olacak 1320 MW’lık kömür santraline karşı Dakka’nın Shahbagh Meydanı’nda biraraya gelen yüzlerce çevre eylemcisi, polisin gaz bombalı, plastik mermili saldırısına karşı polise taş atarak kendini savundu.
Protestocular, kömür santralinin Unesco’nun Dünya Mirası listesinde yer alan Sundarbans ormanı için bir tehdit oluşturacağını söylüyorlar. Ulusal Komite’nin öncülük ettiği eylemlere Dakka Üniversitesi öğrencileri de destek verdiler. Güzel Sanatlar fakültesi önünde lastik yakarak barikat kuran öğrenciler ile polis arasında çıkan çatışmalarda 10 öğrenci yaralanırken bir polis aracı da tahrip edildi.
Bangladeşli ve Hintli uzmanlar, – mangrov ormanın bir kısmı doğu Hindistan’a uzanıyor – ormanın türü tehlike altında olan Bengal kaplanlarına ve Irrawaddy yunuslarına ev sahipliği yaptığını ve kömür santralinin devreye alındığında dünya mirası ormana ciddi zarar vereceğini belirtiyorlar.
Unesco’da Bangladeş hükümetine santralin durdurulması çağrısı yaparak ormanın fırtına dalgalanmaları ve siklonlara karşı bir bariyer görevi gördüğünü ve santralin kıyı şeridinde yaşayan yoksul binlerce kişinin ölümüne neden olabilecek şekilde “geri döndürülemez bir biçimde” ormana zarar verme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.
Ekim**https://isyandan.org/haberler/banglades-rampal-enerji-santrali-insaatina-karsi-direnis//** ve Kasım ayında da binlerce kişi benzer bir protesto gösterisi düzenleyerek kömür santrali projesinin durdurulmasını talep etmişlerdi.