Yunanistan: Çiftçilerin Eylemleri İhracatçılara Günlük 30 Milyon Avroya Mal Oluyor

Çiftçilerin otoyolları ve gümrük noktalarını kapatma eylemi günlük 30 milyon avroluk zarara sebep oluyor. Eylemlerin limanlara ve demiryollarına sıçramasıyla ise günlük zararın 65 milyon avroyu bulması bekleniyor.

Çiftçiler Ocak ayının ortalarından bu yana hükümetin sosyal güvenlik reform paketine karşı sınır geçişlerini 12 saat süreliğine kapatma eylemleri düzenliyorlar.
Panhellenic İhracatçılar Birliği verilerine göre Yunan ihracatının %43’ü çiftçilerin kapattıkları karayolları üzerinden yapılıyor ki 2015 yılı istatistiklerine göre bu ihracat hacminin tutarı günlük 30.8 milyon avro. Yine İhracatçılar Birliği verilerine göre deniz üzerinden yapılan ticaret hacmi ise günlük 37.2 milyon avroyu buluyor.
İhracatçılar, sürücülerinin çiftçilerin bloke ettiği rotaları değiştirmek zorunda kaldıklarını, bunun da teslimatları geciktirdiğini ve bu nedenle cezai yaptırımlara maruz kaldıklarını belirtiyorlar. Buna karşın çiftçilerin eylemlerinin yerel piyasadaki tedarik zincirini henüz etkilemediği ancak eylemlerin sürmesi durumunda iç piyasanın da bundan etkileneceği ifade ediliyor.

Kaynak: http://www.ekathimerini.com/205795/article/ekathimerini/business/farmers-blockades-could-cost-exporters-308-mln-euros-a-day

İlgili Yazılar

  • 123 views
Hindistan: Kadın Çiftçiler Eylemde Ön Saflarda

54 yaşındaki çiftçi Ravinder Pal Kaur ilk defa Lohri zamanı (Pencap’taki ailesinin…

  • 126 views
Özbekistan: İşten Çıkarmalara Karşı Rafineri İşçileri Direnişte

Özbekistan’ın doğusunda bir petrol rafinerisindeki işten çıkarma planlarına karşı 10 Ocak’tan beri…