Şili: Kamu Emekçilerinin Ücret Artışı İçin Mücadelesi Sürüyor

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“ve özel emeklilik fonuna karşı örgütlenen No+AFP”

Kamu emekçileri neredeyse 4 haftadır süren grevin ardından hükümetle ücret artışı müzakerelerinin sonuçsuz kalması üzerine 16 Kasım Çarşamba günü başkent Santiago sokaklarında yürüyüşe geçti. Sendikaların %7’lik artış talebini %4’e kadar geri çekmelerine rağmen hükümet ancak %3,2’lik bir artışa yanaştı.

Bu artışı yeterli bulmayan kamu işçileri Çarşamba ve Perşembe günü peş peşe eylem yaptılar. Her iki eylem de polis tarafından tazyikli su, gaz bombası ve şiddet kullanılarak bastırılmaya çalışıldı.

Haftalardır süren grev neticesiyle hastanelerde sadece acil hizmet servis verdi, sokaklardaki çöpler toplanmadı. Hükümet %3,2’lik artışın ardından işçilere grevi sonlandırma çağrısı yaparken Ulusal Kamu Çalışanları Birliği (ANEF) başkanı Raul de la Puente, 15 Kasım Salı günü yaptığı bir açıklama ile artışın haksız ve yetersiz olduğunu ifade etti.

Başkanlık Sarayı önünde yetersiz buldukları ücret artışını protesto eden kamu çalışanları, 17 Kasım 2016 | Foto: Reuters

Kamu emekçileri dün (17 Kasım) Şili Başkanlık Sarayı (Palacio de La Moneda) önünde toplanarak hükümetin dayattığı artışı protesto etti. Göstericilerin başkanlık sarayına girmesini engellemek isteyen polis göstericilere göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile saldırdı. Eylemciler polis barikatını zorlayarak devirdiler.

Başkanlık Sarayı önünde yetersiz buldukları ücret artışını protesto eden kamu çalışanları, 17 Kasım 2016 | Foto: Reuters

Kamu çalışanlarının direnişi tıpkı parasız eğitim için mücadele veren öğrenci hareketi**https://isyandan.org/haberler/sili-ogrenciler-kredi-borclarina-karsi-yurudu//**ve özel emeklilik fonuna karşı örgütlenen No+AFP**https://isyandan.org/haberler/sili-ozel-emeklilik-sistemine-karsi-genel-grev//**hareketi gibi giderek yükseliyor.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.