İspanya’da 5 Milyon Kadın Grev Yaptı

İspanya’da kadınlar, Dünya Kadınlar Günü’ne büyük bir grevle girdi. Kadın işçiler, cinsel sömürü düzeninin, kadına yönelik şiddetin son bulmasını isterken, eşit işe eşit ücret talep etiler. Grevi organize eden 8 Mart Komisyonu, greve 5,3 milyon kadının katıldığını açıkladı.

24 saatlik greve, İspanya’nın önde gelen sendikalarından CCOO ve UGT’nin de dahil olduğu 10 sendika ve bazı kadın siyasetçiler destek verdi. Günün ilk saatlerinde tencere ve tava sesleri eşliğinde başlayan kadın grevi kapsamında, İspanya çapında 120’ye yakın yürüyüş düzenlendi. Kadınlar birçok kentte yol kesme eylemi yaparak yolu araç trafiğine kapattılar. Yürüyüşlerde, “Eğer biz durursak, dünya durur” sloganları atıldı.

Ulaştırma Bakanlığı kadın haklarını savunmak için kadın işçilerin başlattığı 1 günlük grev nedeniyle 300’den fazla tren seferinin iptal edildiğini ve uçak seferlerinin grevden etkilendiğini belirtti. Kadın grevi halk tarafından büyük bir destekle karşılandı.

Kadın grevinden kareler…

Haber:isyandan.org

İlgili Yazılar

  • 117 views
Hindistan: Kadın Çiftçiler Eylemde Ön Saflarda

54 yaşındaki çiftçi Ravinder Pal Kaur ilk defa Lohri zamanı (Pencap’taki ailesinin…

  • 119 views
Özbekistan: İşten Çıkarmalara Karşı Rafineri İşçileri Direnişte

Özbekistan’ın doğusunda bir petrol rafinerisindeki işten çıkarma planlarına karşı 10 Ocak’tan beri…