ABD: Chicago’da Binlerce Öğretmen Bir Günlük Greve Çıktı

Chicago öğretmen grevinden bir kare, 1 Nisan 2016 | Foto: Reuters

Chicago’da 27 bin öğretmen eğitim bütçesindeki kesintilere karşı 1 Nisan Cuma günü bir günlük greve çıktı.

Eğitim emekçileri ‘Bütçe için mücadele et’ pankartlarıyla eğitimdeki kesintilere ve sözleşmesiz istihdama karşı yürüdüler. Chicago Öğretmenler Sendikasının (Chicago Teachers Union – CTU) örgütlediği kitlesel grevde eğitimciler okullardaki teknolojik alt yapının ve kaynakların yetersizliğine isyan ettiler.
Eyleme asgari ücretin yükseltilmesi için hemen hemen her eyalette mücadele eden emek hareketi #FightFor15 gibi muhalif grupların yanı sıra ebeveynlerden de destek geldi.

Chicago Öğretmenler Sendikası (Chicago Teachers Union – CTU) şehirdeki eğitimcilerin geçen Temmuz ayından beri iş sözleşmesi olmaksızın çalıştırıldığını açıkladı. Bütçesinde 1.1 milyar dolarlık açık bulunan Chicago kenti daha sert kesintiler ve  Cumhuriyetçi Illinois eyalet valisi Bruce Rauner’ın artan baskıları ile karşı karşıya.
Eğitim emekçileri devlet okullarındaki sıkıntıların yanı sıra Rauner’in sendikalara yönelik baskıcı politikalarını, sosyal hizmet programları ile devlet üniversiteleri için yapılan harcamalarda kesintiye gitmesini de protesto etti.
CTU, öğretmenlerin maaşlarının yükseltilmesi ve emeklilik sisteminde iyileştirme talep etmek üzere önümüzdeki Mayıs ayı ortasında büyük bir grev planlandığını duyurdu.

Kaynak: http://www.telesurtv.net/english/news/Chicago-Teachers-Hold-Massive-1-Day-Strike–20160401-0024.html
Etiketler: ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.