Yunanistan: Rouvikonas Anarşist Kolektifi Faşist Gazeteye Saldırdı

yunanistan

Devlet propagandasının bayraktarlığını yapan, aşırı sağ ile merkez sağ arasında bir yayın çizgisi izleyen, anarşist militanlar, devrimci sol militanlarını, mültecileri ve göçmenleri hedef alan, uluslararası borç simsarlarının borazanlığını yapan Proto Thema ( İlk Konu) dergisinin kapitalizmin iletişim alanındaki en güçlü silahlarından biri olduğu çok net biçimde görülmektedir.

Kurucusu ve sahibi Themos Anastasiedes’in ahlaki pozisyonunu, editörlerinin birer kukla olduğunu herkes bilmektedir. Devlet görevlilerine yönelik yaptığı yayınları kendi kişisel hesabına 5.000.000 avro yatırılınca durdurmuştur.

Televizyon programlarında koordinatör olarak kadınlara cinsel tacizde bulunmaktadır. Mültecileri ve göçmenleri “düşman” olarak görmektedir. Proto Thema’nın faşist Parti Hrisi Avgi (Altın Şafak)’ı aklama çabalarını unutmayacağız. Faşistlere ilişkin yalan haberler yapıp makaleler yayımlamaktadırlar.

Tüm bu nedenlerden dolayı 8 Nisan 2016’da Rouvikonas Anarşist Kolektifi’nden yoldaşlarımız Atina’da ki merkez ofisine bir saldırı düzenleyip  ofise ve gazeteye ait iki araca ciddi hasar verdiler. Yoldaşlarımız herhangi bir sorunla karşılaşmadan eylem yerinden ayrıldılar.

Rouvikonas Anarşist Kolektifi

Kaynak:https://insurrectionnewsworldwide.com/2016/04/11/greece-anarchist-collective-rouvikonas-on-the-attack-at-proto-thema/ sitesinden özetlenmiştir.

Bir Yorum

  1. Pingback: İsyandan – Yunanistan: Rouvikonas Salgında da Direnişi Sürdürüyor

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.