Yunanistan: Kemer Sıkma Politikalarına Karşı İki Günlük Grev

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“Halkın aylık kazancından %20’ye varan oranda kesintiye gidilmesini içeren yeni emeklilik sistemi tasarısı son haftalarda giderek yoğunlaşan grevler, eylemler ve protestolarla karşılanmıştı. Bu tasarıya göre kurtarma paketine uyum sağlamak adına ülke emeklilik fonlarının birle…”

Piraeus limanı, 48 saatlik grev nedeniyle feribotlar limanda bekletiliyor -27 Ocak, 2016 | Foto: REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Emeklilik fonlarında yapılması planlanan kesintilere karşı limanlarda bu hafta ikinci kez greve gidildi. İki gün sürecek olan grevin ilk gününde (27 Ocak) feribot seferleri iptal edildi, otobanlar kapatıldı.**http://www.reuters.com/article/us-eurozone-greece-idUSKCN0V51HN/**
Halkın aylık kazancından %20’ye varan oranda kesintiye gidilmesini içeren yeni emeklilik sistemi tasarısı son haftalarda giderek yoğunlaşan grevler, eylemler ve protestolarla karşılanmıştı. Bu tasarıya göre kurtarma paketine uyum sağlamak adına ülke emeklilik fonlarının birleştirilmesi, birleştirilmiş olan fondan ise her sene gayri safi yurtiçi hasılanın %1’i kadar kesintiye gidilmesi planlanıyor.
Önümüzdeki ay parlamentoda oylanacak olan tasarının reddini talep eden emekçiler kitlesel grev hazırlığı yapıyor. Çiftçiler vergi indirimlerinin iptali ve emeklilik fonu kesintileri nedeniyle günlerdir yol kapatma eylemleri gerçekleştiriyor.
Noterler de üç günlük grev ilan ederek kemer sıkma politikalarını protesto eden avukatlara, doktorlara, mühendislere ve diğer iş yeri sahiplerine katıldı.
Başbakan Tsipras, geçen Ağustos ayında mutabakata varılmış olan 86 milyar avroluk kurtarma paketinin şartlarını yerine getirmek adına emeklilik fonu kesintilerinin ve diğer kemer sıkma politikalarının uygulanması gerektiğini savunurken yaklaşık 2,5 milyon işçiyi temsil eden ülkenin iki büyük sendikası açıklanan tasarıya karşı 4 Şubat’ta genel greve gideceklerini açıkladılar.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.