Yunanistan: Genel Grev Öncesi Üçlü Molotof Saldırısı

Ülkenin önde gelen işçi ve memur sendikaları, kurtarma paketi programındaki ek kemer sıkma önlemlerine karşı 17 Mayıs’ta 24 saatlik genel grev çağrısında bulunmuştu. Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE), Kamu Çalışanları Federasyonu (ADEDY) ve Mücadeleci İşçi Kolları Birliğinin (PAME) çağrısıyla yapılacak greve kamu ve özel sektör çalışanlarının yanı sıra serbest meslek grupları da katılacak.

Genel grev için seferber olan Anarşistler, üçlü molotof saldırısıyla birlikte kemer sıkma politikalarına karşı son derece sert karşılık vereceklerinin sinyalini vermiş oldular.

Atina Indymedia haber sitesine göre ilk saldırı gece yarısı 02: 35’de gerçekleştirildi. Yaklaşık 20 kişilik bir grup, molotof kokteylleriyle Omonia Polis karakoluna saldırdı. İlk saldırıdan kısa bir süre sonra ise Caniggo meydanında bulunan ticaret odası binasına saldırı düzenlendi. Saat 02.45 sularında da Polytech Üniversitesi’nin bulunduğu Tositsa ve Pattision kavşağında bulunan MAT çevik kuvvet ekiplerine saldırı düzenlendi.

Saldırılar kemer sıkma önlemlerine karşı Yunanistan’da düzenlenecek olan genel grevden sadece bir gün önce yapıldı. Tasarruf tedbirlerinden bir tanesi emekli aylıklarından % 19 oranında kesinti yapılması. Avrupa Birliği ve IMF troykası zaten emeklilik maaşlarından ciddi miktarlarda kesinti yapmıştı. Yunanistan’da genel grevin hayatı durduracağı belirtiliyor.

Haber: isyandan.org
Kaynak: Bu haberde https://enoughisenough14.org/2017/05/16/athens-greece-three-attacks-with-molotov-cocktails-before-general-strike/ sitesinden faydalanılmıştır.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.