Yunanistan: Ateş Hücreleri İttifakı’nın Firar Girişimi Davası’nın Özeti

ccf-act-copy-copy

8 Temmuz 2016 tarihinde, Koridallos Hapishanesi’nde gerçekleştirilen ve özel hakim Asimina Yfanti’nin başkanlık ettiği mahkeme; Ateş Hücreleri İttifakı’nın tüm üyelerine Koridallos vergi dairesine bomba yerleştirmek, Itea’daki polis merkezine bombalı paket yollamak ( tutsak Ilir Kareli’nin gardiyanlar tarafından öldürülmesine misilleme olarak), Dimitris Mokkas’a (terörle mücadele temyiz hakimi) bombalı mektup yollamak, Koridallos Hapishanesi’nden silahlı kaçış planlamak (‘’Gorgopotamos projesi’’ olarak adlandırılmıştır), ‘’toplumsal, ekonomik ve siyasi hayatı sekteye uğratmak’’ adına silah, patlayıcı, anti-tank roketatar bulundurmak suçlamalarından hapis cezası verdi. Ateş Hücreleri İttifakı’nın üyelerine aynı zamanda terör örgütü yöneticiliği ve dört cinayete teşebbüs ‘’tahriki’’nden de hapis cezası verildi.

Mahkemede yoldaşlarıyla dayanışmaya gelen çok sayıda anarşist vardı. Ayrıca aralarında bir çevik kuvvet ekibinin de bulunduğu birçok polis mahkeme alanındaydı.

Ateş Hücreleri İttifakı Üyeleri:

Mahkeme; Ateş Hücreleri İttifakı üyeleri Gerasimos Tsakalos, Christos Tsakalos, Giorgos Polidoros, Olga Ekonomidou, Theofilos Mavropoulos, Panagiotis Argirou, Giorgos Nikolopoulos, Michalis Nikolopoulos, Damiano Bolano ve Haris Hadjimihelakis’in her birine 115 yıl,

anarşist tutsak Angeliki Spyropoulou’ya 28 yıl hapis cezası verdi.

Ateş Hücreleri İttifakı üyeleri Gerosimos Tsakalou ve Christos Tsakalou’nun annesi Athena Tsakalou ve Gerosimos Tsakalou’nun partneri Evi Statiri çoğunluk kararıyla suçsuz bulundu.

Fakat mahkeme, Giorgios Polidoros’un kardeşi Christos Polidoros’a ‘’Ateş Hücreleri İttifakı adlı terör örgütünün üyesi olmaktan’’ 6 yıllık ertelenmiş hapis cezası verdi.

Diğer Cezalar ve Beraat Kararları:

Tüm suçlamaları reddeden Christos Rodopoulos’a 75 yıl hapis cezası verildi.

17N üyeliğinden hüküm giyen Christodoulos Xiros’a 65 yıl hapis cezası verildi.

Örgüt üyeliği iddasıyla suçlanan 4 davalının her birine 27-28 yıl hapis cezası verildi.

Fabio Dusko’ya 8 yıl hapis cezası verildi.

2 davalıya hafif suçlardan ceza verildi.

2 davalı ceza almadı.

Kaynak: https://insurrectionnewsworldwide.com/2016/07/09/greece-summary-of-the-sentences-for-the-conspiracy-of-cells-of-fire-escape-plan-trial/

 

 

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.