Sri Lanka: Savunma Semineri, Yükselen Küresel Tehditler Bağlamında Milli Güvenlik

Adsız

  1. ‘Savunma Semineri’ 2011 yılında başlayan bir yıllık bir etkinliktir. Başlangıcından bu yana, küresel ve bölgesel olarak coğrafi stratejiler ve güvenlik meselelerini görüşmenin yanı sıra benzer sorunlar hakkında ortak bir strateji geliştirmek için deneyim paylaşmak ve yuvarlak bir masa etrafında kendisine düşünsel bir etkileşim oluşturmak için meydana getirilmiştir. Sri Lanka ordusu tarafından düzenlenen ilk seminere, 60 ülkeden 160’ın üzerinde delege katıldı. Sri Lanka ordusu bu çabasıyla, bu büyüklükte bir asker-sivil işbirliği konulu uluslararası bir forumu organize etme kabiliyetini sergilemiştir.
  2. ‘Savunma Semineri – 2015’ önceki seminer tutanaklarının ışığında, ‘Yükselen Küresel Tehditler ve Ulusal Güvenlik’ temasıyla 01 – 02 Eylül 2015 tarihleri arasında 2 gün olarak düzenlenecektir. Bu seminer, küresel, bölgesel ve alt-bölgesel stratejik ortaklıklar arayacak ve entelektüel bağlantı sağlayacak bir forum olmayı hedefliyor. Bu amaca ulaşmak için seminer ulusal ve uluslararası akademisyenler, beyin takımları ve diplomatlar ile ilgi çekici, merak uyandırıcı bir entelektüel etkileşim içinde toplanmayı planlıyor.
  3. Seminer, devlet dışı ve bireysel aktörlerin devletle arasında süren uzun çatışmalara ve çatışmaların gelecekteki eğilimlerinin belirlendiği bir “kalıcı çatışma” döneminde yaşıyor olabileceğimize kafa yoruyor. Siyasi, dini ve diğer ideolojik amaçlara ulaşmak için  şiddet kullanımı, haklı olabiliyor. Forum, küresel güvenlik ortamı hakkında bir takım bilgiler geliştirmek için bir platform sağlamak niyetinde ve gelecekte tehdit olarak ortaya çıkabilecek bir takım zorluklarla karşı karşıya bulunmaktadır.
  4. Seminer, sunumların özenle seçilmiş sıralı oturumları aracılığıyla ve entelektüel panel tartışmalarıyla, katılımcı odaklı tartışmalar yaparak ulusal güvenlik meseleleri ve gelişmekte olan küresel tehditlerle ilgili söylemini optimize etmeye devam ediyor. Örnek olarak, doğal afetler, Hint Okyanusu’nda deniz güvenliğinin sağlanması, terörizm, uluslararası suç örgütleri, dinamik ve değişken, bölgesel, küresel ve stratejik güvenlik ortamı ve devletlerin yarattığı güvenlik zorlukları ile ilgili konular ve bir dizi tanımlamalar.
  5. Seminere, zeminde görkemli Hint Okyanusu dekoru olan,  Sri Lanka, Colombo’nun kalbinde yer alan Galadari Otel ev sahipliği yapacak. Ordu’nun becerikli organizasyonu ve Galadari Otel’in tropikal misafirperverliği ile harmanlanmış seminerde konforlu bir konaklama garantisi ve seminere uygun entelektüel bir ortam bulunuyor.
  6. Sri Lanka ordusu, Savunma Semineri forumunun kurucusu ve resmi sorumlusu olarak Savunma Semineri 2015’in gerçekleştirileceğini teyit etmekten memnuniyet duyarak bu forumda değerli bilgi ve deneyimlerini paylaşmak isteyen akademisyenler, konuyla ilgili uygulayıcı ve karar vericiler için bir davetiye uzatıyor.
Kaynak: http://www.defseminar.lk/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.