Venezuela: Kolombiya Sınırı Paramiliterlerle Mücadele İçin Kapatıldı

yürüyüş

Venezuela Devlet Başkanı Maduro Cuma günü Caracas’ta yapılan ‘Barış için Büyük Yurtsever Yürüyüş’te yaptığı konuşmada “Kolombiya sınırının geçici olarak  kapatıldığını” açıkladı.

Venezuela halkına paramiliter suç şebekeleri ile mücadelede verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek Bolivaryan Silahlı Kuvvetleri’nin daha çok çalışması gerektiğini” söyledi.

Ayrıca “Sınırın geçici olarak kapatıldığı son bir hafta içinde herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığını” da ifade etti.

Kapatılan sınır bölgesi

Kapatılan sınır bölgesi

Yürüyüşü organize eden Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi (PSUV) lideri Jorge Rodrigez yürüyüşün 28 milyon Venezuelalı ve ülkemizde yaşayan 5 milyon Kolombiyalının haklarını savunmak için gerçekleştirildiğini söyledi.

Venezuela, Kolombiya sınırına Kolombiyalı paramiliterlerle mücadele için 3.000 asker sevk etti. Ülkede artan kaçakçılık ve paramiliter faaliyetlerle mücadele için önlemlerini arttıran Venezuela Hükümeti Güney Amerika Hakikat Komisyonu’nu olan bitenlerini yerinde görmek ve incelemek üzere bölgeye davet etti. Maduro “Kolombiya Devlet Başkanı Santos ile onun istediği bir zaman herhangi bir yerde baş başa görüşebileceklerini de” söyledi. Maduro “Biz sadece barış istiyoruz” dedi.

colombia-refugee-venezuela.jpg_1991247191

Venezuela Hükümeti ülkede faaliyet gösteren 30’a yakın paramiliter gruba karşı Ağustos ayında başladığı Halkın Kurtarılması ve Korunması Operasyonunun kitle seferberliğinden askeri operasyonlara kadar her düzeyde devam edileceğine bir kez daha vurgu yaptı.

Kaynak: http://www.telesurtv.net/english/news/Maduro-Receives-March-for-Peace-on-the-Border-20150828-0018.html sitesinden özetlenmiştir.

Hiç Yorum Yapılmamış

  1. Pingback: Venezuela Halkı Sağın Saldırılarına Sokakta Cevap Veriyor

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.