Venezuela: Eski Tupamaro Gerillası Cesar Vera Öldürüldü

cesar635

Hükümet yanlısı koalisyonda yer alan Büyük Vatansever Kutup (GPP) partisi milletvekili Perşembe gecesi öldürüldü. Venezuelalı yetkililer ve siyasi gruplar cinayetin politik suikast olduğunu söylüyorlar.

Milletvekili César Vera (40) sabah saat 08.30 sularında Táchira’daki bir mağazanın köşesinde vurularak öldürüldü. Paramiliter olarak tanımlanan iki adam cinayetle bağlantılı olarak yerel kolluk kuvvetleri tarafından aranıyor.

Táchira hükümetinin güvenlik sekreteri, Ramón Cabeza, devlet kanalı  VTV’ye yaptığı açıklamada, “Görgü tanıkları vekile yaklaşan iki kişi görmüşler… motosikleti olan bu kişilerden biri, ateşli bir silah çıkarmış ve ona ateş etmiş. Paramiliter gruplar tarafından gerçekleştirilen bu aşağılık cinayet karşısında dehşete düştük ,” dedi.

Vera, Tupamaro hareketi olarak bilinen gerilla hareketinde uzun süre yer almış bir devrimciydi ve 6 Aralık’ta yapılan kongre seçimlerinde GPP için milletvekili seçilmişti.

Tupamarolar Vera’nın öldürülmesine tepki olarak halka açık bir eylem kararı aldılar.

Tachira Tupamaro’nun twitter  sayfasından “Biz derhal adalet istiyoruz.  Mücadeledeki yoldaşlarımızın öldürülmesine asla izin vermeyeceğiz! Burada tüm alanlarda militan eylemler olacak. Dikkat ederseniz biz iyilik istemiyoruz,” denildi.

Mora’ya göre, bölgedeki paramiliterler ve  suç grupları Venezuela hükümeti tarafından güvenlik gerekçesiyle Ağustos 2015’de kapatılan “kazançlı” sınır kapısı üzerindeki kontrolü ele geçirmek için savaşıyorlar.

Eyalet Valisi “Vera’nın kiralık katillerinin arkasında yeni barışçıl sınırları çıkarlarına ters gören kaçakçılık mafyasının olduğunu,” söyledi.

Mora da, katillerin paramiliter suç gruplarıyla bağlantıları nedeniyle birkaç kez suçlanan eski Kolombiya Devlet Başkanı sağcı, Alvaro Uribe’ye bağlı olduklarını iddia etti.

Cinayetin arkasındaki neden kesin olarak bilinmemekle birlikte sosyal medyada Vera’nın gıda ve uyuşturucu kaçakçılığına karşı aldığı sert tutum nedeniyle hedef alındığı öne sürüldü.

Kaynak: Bu haber http://venezuelanalysis.com/news/11906 sitesinden derlenmiştir

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.