Ukrayna’da Antifaşist Direniş ile Dayanışma Forumu Yapıldı

14

Donbass Uluslararası Dayanışma Forumu 13 ülkeden gelen temsilcilerle birlikte gerçekleştirildi.

Lugansk’lı Komünistler tarafından başlatılan Donbass halkı ile Uluslararası Dayanışma Forumu 8 Mayıs’ta “Antifaşizm, Enternasyonalizm, Dayanışma” önceliğiyle Alchevsk’de gerçekleştirildi.

Foruma, 13 ülkeden (Beyaz Rusya, Büyük Britanya, Almanya, Yunanistan, İspanya, İtalya, Polonya, Rusya Federasyonu, Bask ülkesi, Türkiye, Ukrayna, Fransa ve İsveç) 31 örgütü temsilen 177 delege katıldı. Dünyanın dört bir yanındaki 20’den fazla örgüt Forum’a destek mesajı gönderdi.

13

Forum siyasi terör, katliam, muhaliflere zulmetme ve komünist ideolojinin yasaklanması da dahil olmak üzere Ukrayna’daki faşizmin tezahürlerini sertçe kınadı.

Forum katılımcıları Donbass halkının faşizme karşı mücadelesini ve barış arayışını desteklediğini belirtti.

Forum, Uluslararası kamuoyuna savaşı sona erdirmeyi ve Donbass’a barışçıl bir hayatı geri vermeyi amaçlayan Minsk anlaşmasıda dahil olmak üzere uluslararası anlaşmaların, tüm hükümlerini uygulamak için Ukrayna Devleti ve Hükümetine karşı, ekonomik ve siyasi yaptırımlar da dahil olmak üzere mümkün olan tüm önlemleri alma çağrısında bulundu.

11

Forum, faşizme karşı barışı korumada ve adil bir toplum inşasında Donbass’ı desteklemek için birlikte hareket eden kamu kurumları, çeşitli hareketler, bağımsız aktivistler ve siyasi partiler tarafından, “Antifaşizm, Enternasyonalizm, Dayanışma” ana hedefiyle Donbass Uluslararası Dayanışma Komitesi’nin kurulması kararını kabul etti.

Kaynak: https://ukraineantifascistsolidarity.wordpress.com/2015/05/11/donbass-international-solidarity-forum-draws-representatives-from-13-countries/#more-835

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.