Ukrayna: Komünist Alexander Bondarchuk Davası

Ukrayna İşçi Partisi (Marksist-Leninist) lideri, “İşçi Sınıfı” gazetesinin genel yayın yönetmeni ve Antonov Havacılık Bilim ve Teknik Kompleksi (ASTC)’nde tasarım mühendisi olarak çalışan Alexander Bondarchuk’un utanç verici yargılamasının son duruşması 24 Haziran 2015 tarihinde gerçekleşti.

TN Yudenko başkanlığında ki mahkeme heyeti, sanığın olmadığı duruşmada, Darnitsky mahkeme kararını fesh etti.

sud_po_bondarchuku_24.06.152

17 Nisan 2015 tarihinde Kiev Darnitsky Bölge Mahkemesi, savcılık soruşturmasında yapılan çok sayıda ihlal nedeniyle Bondarchuck iddianamesini nasıl reddettiğini hatırlayın.

Temyize götürülen davanın i duruşmasında, avukatların mahkemeye sunduğu belgelerde Bondarchuk’un yasal haklarının ciddi şekilde ihlal edildiğine dair kanıtları görmezden gelerek Bölge Mahkemesine dosyayı iade etmesi kesinlikle yasa dışıdır.

bondarchukkletka

Temyiz duruşmasında, önyargılı mahkeme heyeti 6 Şubat 2015 tarihli Kiev Pechersk Mahkemesi’nin kararını dikkate almayarak apaçık bir biçimde Bondarchuk’un savunma hakkını ihlal etti.

Böylece, hükümet ve mahkemeler, Komünist Alexander Bondarchuk’un moralini bozmak, sağlam, güvenilir bir muhalif politikacıyı uzun süre tutuklu yargılayarak savunmasını zayıflatmak için davayı geciktiriyor. Demokrasi sloganları altında hükümet darbesiyle iktidara gelen ve “Avrupa’da yaşama” arzusunda olan mevcut rejimin muhaliflere uyguladığı zulüm, sansür, muhalif gazeteleri kapatma ve siyasi baskı sıradanlaşması  haline gelmiştir.

sud_po_bondarchuku_24.06.154

Bugünün “Avrupalı” Ukrayna’sında, gazeteci Oles Buzina cinayetinden şüpheli olan Neo-Naziler, kefaletle hapishanelerden serbest bırakılırken tek hatası solcu gazeteci olmak olan Bondarchuk ise, ülkedeki nesnel durum kapsamında, ulusal hukukun ve Avrupa hukukunun mevcut tüm normları ihlal edilerek korkunç koşullarda aylarca gözaltında tutuluyor.

Kaynak: http://redstaroverdonbass.blogspot.com.tr/2015/06/next-stage-of-trial-of-communist.html
Etiketler: ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.