Ukrayna: 2 Mayıs Katliamının Yıldönümü Öncesinde Çatışma

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“Ukrayna, ateşkes kararına rağmen Odessa’da 2 Mayıs katliamının yaşandığı yer başta olmak üzere birçok alana binlerce asker ve polisi mevzilendirdi. 2 Mayıs 2014’te neo-Nazilerin Odessa’daki Sendikalar Merkezini ateşe vermesi sonucu 48 anti-faşist ve sendikacı feci şekilde ca…”

Odessa’daki 2 Mayıs Katliamı anmasından bir kare | Foto. AFP

Cumartesi başlaması kararlaştırılmış olan ateşkese rağmen 1 Mayıs Pazar günü yaşanan çatışmalarda 3 kişinin hayatını kaybettiği rapor edildi. Ukrayna bir askeri personelin hayatını kaybettiğini açıklarken bir direniş haber ajansı da iki savaşçının çatışmalarda öldüğünü belirtti. En az 11 kişinin de yaralandığı bildirildi.**http://www.telesurtv.net/english/news/3-Dead-in-Ukraine-Ahead-of-Anniversary-of-Deadly-Fire-20160502-0006.html/**

Ukrayna, ateşkes kararına rağmen Odessa’da 2 Mayıs katliamının yaşandığı yer başta olmak üzere birçok alana binlerce asker ve polisi mevzilendirdi.

2 Mayıs 2014’te neo-Nazilerin Odessa’daki Sendikalar Merkezini ateşe vermesi sonucu 48 anti-faşist ve sendikacı feci şekilde can vermişti. Faşistler protestocuların karargahını basmış, yüzlerce kişiyi de yaralamıştı. O günden beri saldırının kurbanları ülkeyi terk etmeye zorlandı, tutuklandı, yargılandı. Saldırının failleri faşist katillerse ne yakalandı ne de yargılandı.

‘Odessa’yı Unutma, Faşizmi Durdur’ | Foto: Anton Novoderezhkin/Tass

İki yıl önce öldürülen 48 anti-faşist eylemciyi anmak için 1000’in üzerinde gösterici 2 Mayıs 2016’da yoğun polis ablukası altındaki sendika binası önünde toplandı. Odessa valisi Mikheil Saakashvili kitleleri ve anmayı engellemek için provokasyon endişesini ve bombalı saldırı şüphesini öne sürdü. Polis kordonu ile engellenen öfkeli kalabalıktan ‘Utanın’ ‘Faşistler’ sloganları yükseldi.**http://www.theguardian.com/world/2016/may/02/odessa-ukraine-second-anniversary-clashes/**

2 Mayıs Katliamının kurbanları | Foto: Anton Novoderezhkin/Tass

AB ve ABD destekli faşist darbe sonrasında Ukrayna’da yükselen paramiliter**https://isyandan.org/makaleler/kent-savaslari-icin-gazze-ukrayna-ve-abdde-yapilan-hazirliklar//**şiddete karşı anti-faşist mücadele ve silahlı direniş başlamış, anti-faşist kuvvetlere**https://isyandan.org/haberler/ukraynada-uluslararasi-gonulluler-ve-komunistler//**dünyanın farklı yerlerinden bir çok devrimci katılmıştı**https://isyandan.org/haberler/donbass-silili-savasciyla-roportaj/ & https://isyandan.org/diger/ukrayna-asilerle-birlikte-savasan-genc-bir-kolombiyali//**. 2014 Şubat’ından beri devam eden çatışmalarda en az 9,300 kişi hayatını kaybetti.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.