Tunus: Halk, Karakolu Ateşe Verdi

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“devam eden protestolarda halk ile polis arasında çıkan çatışmada bir genç hayatını kaybetti, 160’tan fazla kişi ise yaralandı. Tunus’un Tataounine kentinde bölgenin gelişmesi, iş olanaklarının artırılması ve bölgesel ayrımcılığın ortadan kaldırılması için genel…”

Tunus’un güneyindeki Tataouine kentinde uzun süredir**https://isyandan.org/haberler/tunus-tataounine-kentinde-genel-grev//** devam eden protestolarda halk ile polis arasında çıkan çatışmada bir genç hayatını kaybetti, 160’tan fazla kişi ise yaralandı.

Tunus’un Tataounine kentinde bölgenin gelişmesi, iş olanaklarının artırılması ve bölgesel ayrımcılığın ortadan kaldırılması için genel greve giden halk, Tunus’un doğal kaynaklarının kamulaştırılması talebinde bulundu. Hastane, eczane ve ilkokullar hariç tüm özel ve devlet kurumlarının kapandığı genel grev sırasında Fransız sömürgeciliği de protesto edilerek Fransa bayrakları yakıldı.

Tataounine’de bulunan Kamour gaz tesislerine girmeye çalışan halka polis gaz bombalarıyla saldırdı. Polisin saldırısına karşı Ulusal Muhafız Birliği’ni basan halk, karakol binasını ateşe verdi. Görgü tanıkları karakol binasının tamamen küle döndüğünü bildirdiler.

İşsizliğin en yüksek olduğu bölgelerden biri olan Tatounine’de, yolsuzluk ve yoksulluğa karşı başlatılan protestolar 2 aydır sürüyor. 2011 Yılı Arap halk isyanlarının fitilini ateşleyen Tunus, daha demokratik bir yönetim biçimine doğru yol alsa da ekonomik anlamda bir ilerleme kaydedemedi…

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.