Tayvan: Öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı’nı İşgal Etti

CLKxstYVEAE1pPh

Müfredat Değişikliği İttifakı (Anti-Curriculum Changes Alliance) sözcüsü Lise öğrencisi Dai Lin (林冠華) intihar etti. Kömür ızgarası ve bantlanmış pencerelerin olduğu odasında Lin 30.07.2015 tarihinde ölü bulundu.

Protestoculardan biri olan Lin, Bakanlığın tartışmalı uygulamalarını protesto etmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı binasına girdikten sonra geçen hafta Perşembe gecesi tutuklanmıştı. Lise müfredatı kurallarına karşı suç işlemekle itham edilmiş ve 20,000 Tayvan doları karşılığı kefaletle Cuma günü serbest bırakılmıştı.

Tayvan’da Lin’in ölümü üzerine bir araya gelen binlerce öğrenci, Çin merkezli eğitim müfredatı uygulanmasına son verilmesi talebiyle 31.07.2015 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’nı işgal ettiler.

Üniversite profesörleri, lise öğretmenleri ve bir dizi sivil grubun oluşturduğu İttifak’da yer alanların söylediğine göre, protestolar bakanlığın dikkatini çekmede yetersiz kaldı ve öğrencilerin buna gücü yetmedi ayrıca öğrencilerin sonraki çabaları zulümle karşılandı.

Kaynak: http://revolution-news.com/taiwan-students-storm-and-occupy-ministry-of-education-against-china-centric-curriculum/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.