Sudan Ordusu SPML-N Kamplarını Bombaladı

SPML-N Eğitim Kampı

SPML-N Eğitim Kampı

Sudan Halk Kurtuluş Hareketi-Kuzey örgütü (SPLM-N) sözcüsü Mübarek Ardol, 18 Nisan 2015 tarihinde yayınladığı basın duyurusunda 16 Nisan’da Sudan Hava Kuvvetlerinin  Güney Kordafan’da bulunan kamplarını bombalaması sonucu ellerinde bulunan iki savaş esirinin, Ahmet Gibril ile Hüseyin Koja Rngo’nun öldüğünü açıkladı. Ayrıca 6 savaş esirinin de bombardıman sonucu yaralandığını söyledi.

Çatışmaların sürdüğü bölgeler

Çatışmaların sürdüğü bölgeler

Öldürülen savaş esirleri SPML-N’ye karşı savaşan islamcı bir grup olan Sa’ihoon ile varılan esir takası anlaşması listesinde bulunan 20 savaş esiri içindeydiler.

SPML-N hem savaş esirlerinin tutulduğu kampların hem de sivillerin yaşadığı köyleri bombalayan Sudan Hava kuvvetlerinin kınanmasını talep etmektedir.

Geçen ay seçimler öncesi SPML-N’nin başlattığı seçim sürecini engelleme kampanyasına cevap olarak Sudan Ordusu’nun saldıraya geçmesi çatışmaları arttırmıştı. SPML-N’nin seçimleri engellemeye yönelik askeri kampanyası sonucu 136 kişi hayatını kaybetmiş, 124 kişi de yaralanmıştı.

SPML-N, Sudan ile Sudan Halk Kurtuluş Hareketi/Ordusu arasında varılan anlaşma sonucu Güney Sudan’ın referandum ile bağımsızlığını kazanmasından sonra kuzeyde kalan SPML-A militanları tarafından kuruldu.

Kaynak: http://www.sudantribune.com/article54666spip.php?
Etiketler: , ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.