Şili’de Öğrenciler İle Çevik Kuvvet Arasında Çatışma

Şili’li öğrenciler 16 Nisan 2015 tarihinde başkent Santiago’da daha iyi bir kamusal eğitim talebiyle gösteri düzenledi, çevik kuvvet polisi ile çatıştı

Şili’li öğrenciler 16 Nisan 2015 tarihinde başkent Santiago’da daha iyi bir kamusal eğitim talebiyle gösteri düzenledi, çevik kuvvet polisi ile çatıştı

Şili’de kamusal eğitimin kalitesini artırma talebiyle başkent Santiago’da düzenlenen gösteride polisle öğrenciler arasında çatışma çıktı.

On binlerce öğrenci ülkedeki pahalı ve adaletsiz eğitim sistemini protesto etmek için, 16 Nisan Perşembe günü Santiago sokaklarına döküldü.

Posterler, pankartlar ve dövizler taşıyan, davul çalarak yürüyen öğrencilere polisin tazyikli su ve göz yaşartıcı bombalarla saldırması üzerine öğrenciler de polise taş ve sopalarla karşılık verdi.

Şili Üniversitesi Öğrenci Federasyonu  başkanı Valentina Saavedra, “Biz yolsuzlukları dile getirmek zorundayız” dedi.

Santiago’daki gösteriye polis kaynaklarına göre, 40.000 protestocu katıldı ancak gösteriyi düzenleyenler katılımın 150,000’nin çok daha üzerinde olduğunu belirttiler.

Valparaiso ve Concepcion da dahil olmak üzere, diğer şehirlerde de benzer gösteriler yapıldı.

Devlet Başkanı Michelle Bachelet, “Hükümet ülkedeki eğitim sisteminde reform için önlemler almış olsa da, öğrenciler sistemin hala adaletsiz olduğuna inanıyor” dedi.

Şili’li göstericiler özgür ve evrensel bir eğitim sistemi için çağrıda bulunuyorlar. 2011 Yılından bu yana öğrenci birlikleri tarafından organize edilen kitlesel protestolar yapıldı.

Kaynak: http://www.presstv.ir/Detail/2015/04/17/406650/Riot-police-clash-with-students-in-Chile

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.