Rusya Komünistleri Komünist Partisi Kore İşçi Partisi’nin 71.inci Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

koreelçilik

Rusya Komünistleri Komünist Partisi (КОМПАРТИИ КОММУНИСТЫ РОССИИ, RKKP) ve Tüm Leninist Genç Komünistler Birliği- Komsomol (ВЛКСМ) temsilcileri  Kore Komünist Emek Partisi’nin 71. kuruluş yıl dönümü nedeniyle  Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) Rusya Büyükelçiliğini  ziyaret etti.

Rusya Komünistleri Komünist Partisi başkan vekili Y.S. Sidorov “KKEP’in dünya komünist partilerinin en güçlülerinden biri olduğunu, onun başarılarına ve tarihine büyük bir saygı duyduklarını, Sovyetler Birliği’nin büyük dostları, Kore halkının büyük önderi Yoldaş Kim İl Sung ve Kim Jong İl’e büyük saygı beslediklerini ve yarattıkları deneyimlerden öğrenmeyi sürdürdüklerini ve bu bilinçle KDHC ile olan ilişkilerini güçlendirmeye devam edeceklerini” söyledi.

Rusya Komünistleri Komünist Partisi Merkez komitesi Başkanı Maksim Aleksandroviç de KDHC lideri Kim Jong Un’a bir telgraf göndererek Kore Komünist Emek Partisi’nin 71. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

RKKP Merkez Komitesi Uluslararası Komisyonu

Not: Rusya Komünistleri Komünist Partisi (КОММУНИСТИЧЕСКАЯ ПАРТИЯ КОММУНИСТЫ РОССИИ) 18 Eylül 2016’daki Duma seçimlerinde de yaklaşık %2,40 (1.192.595) oy olarak 6. parti olmuştur. Rusya’da seçimlerde Rusya Federasyonu Komünist Partisi (Коммунистическая партия Российской Федерации, RFKP) ise oyların yaklaşık %19,20’sini (7.019.752) alarak ikinci parti olmuştur. 2009’da bir hareket olarak ortaya çıkan Rusya Komünistleri 22 Nisan 2012’de kongre yaparak partileştiler ve Rusya Komünistleri Komünist Partisi adını aldılar. Kuruluş aşamasında RFKP’nin bir çok merkezi düzeydeki yöneticisi de partilerini sağcılaşmakla suçlayarak RKKP’ye katılmıştır. RKKP kuruluşunda ayrıca komünist gençlik örgütlerinden ve diğer komünist gruplardan da katılım olmuştur. RKKP hali hazırda RFKP’ye nazaran Marksist-Leninist çizgiye daha yakın durmaktadır. RFKP’nin programı ise esas olarak popülist bir temele sahiptir.

Kaynak. http://www.komros.info/News/news_8742.html

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.