Bağımsız Porto Riko ve Oscar Lopez’le Dayanışma Yürüyüşü

oscar-lopez-rivera

İkinci Nelson Mandela Yürüyüşü, 2015’te, New York’da

İkinci Nelson Mandela yürüyüşümüzü 22 Haziran 2015’te New York’ta BM binasının karşısında gerçekleştireceğiz. Hem bildirilerimizi dağıtacağız hemde ABD yönetimi ile Porto Riko arasındaki sömürgeci ilişkiler konusunda kamuoyunu bilgilendireceğiz.

Çoğu kimse BM’nin Porto Riko’nun sömürge statüsünden kurtulması için bu tarihte etkinlik düzenlediğini bilmiyor. BM 1960’da sömürgeciliği insanlığa karşı suç saymıştır. ABD ise bu çözümü sürekli reddetti. Bu ne biçim bir demokrasidir.

ABD bu sırrı her zaman korumaya çalışmaktadır. Kamuoyu ABD’nin yaptığı yatırımdan 14 kat fazlasını Porto Riko’dan alıp götürdüğünü bilmemektedir.  Bu sadece sömürgelerde olan bir şeydir. Çoğu Porto Rikolu yurtlarından uzakta yaşamaktadırlar.

Oscar Lopez, sömürgeciliğin uluslararası bir suç olarak tanımlanmasından beri,  yani 34 yıldır Porto Riko’nun bağımsızlığını savunduğu için cezaevindedir. Uluslararası hukuk Oscar Lopez’e yurdunu sömürgecilikten kurtarma hakkını vermektedir.

Şimdi Oscar Lopez için bir şeyler yapma zamanı. Bu nedenle Oscar Lopez bizim Mandela’mızdır.

Porto Riko Bağımsızlığı Birleşik Ortaklar hareketi kamuoyunu ABD hükümetinin BM çözümlerinin gerekliliğini yerine getirmesi için halk tsunamisinin bir parçası olmaya davet ediyor.

Porto Riko ve BM’lerdeki geleneksel protestolar kesinlikle gereklidir. Çünkü sömürgelerini korumak isteyenler herkes için adalete inanmamaktadır.

José M López Sierra

Kaynak: http://www.socialism.com/drupal-6.8/statements/march-puerto-rican-independence-freedom-political-prisoner-oscar-l%C3%B3pez

Hiç Yorum Yapılmamış

  1. Pingback: Porto Riko: Oscar Lopez Rivera’ya Özgürlük!

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.