Paresh: Devrim Herhangi Bir Lidere Bağlı Değildir

timthumb

GUWAHATI – Asom (Bağımsız), Birleşik Kurtuluş Cephesi komutanı/şefi Paresh Baruah devrimin özellikle herhangi bir lidere bağlı olmadığını belirtti.

O, ayrıca Manipur merkezli silahlı grupların Kuzey Doğu militan gruplarının koruyucu gövdesine girmeleri meselesinin bu ay içinde sonuçlandırılacağını açıkladı.

Telefonla Assam Tribune’e konuşan Baruah “Bağımsızlık mücadelesi özellikle herhangi bir lidere bağlı değildir,” dedi. O, yıllar içinde ULFA’nın dört kez başkanlığı değiştireceğini söylediğini ve Dr Abhizeet Hazarika’nın dördüncü kez başkan olduğunu belirtti. 2010 yılında herkes, Hindistan Hükümeti ile temaslarda bulunmaya karar vermelerinden ve çok sayıda üst düzey üyesinin tutuklanmasından sonra ULFA’nın bittiğini düşünüyordu. Ancak o, örgütün ayakta kaldığını ve farklı kanattan askeri birlikler ile faaliyetlerini sorunsuz olarak yürüttüğünü söyledi.

Eski Assam Emniyet Genel Müdürü (DGP) GM Srivastava’nın “eğer ULFA genel sekreteri Anup Chetia barış sürecine katılırsa Baruah tamamen izole olacaktır” iddiasına tepki gösteren ULFA (I) lideri, ULFA’yı bitirmeyi deneyen ama bunda başarılı olamayan eski DGP’nin hayal kırıklığı içinde bu açıklamayı yaptığını söyledi. O, hapishaneden salıverildikten sonra kendi görüşlerini bildirmeye ve barış görüşmelerine katılıp katılmamaya Chetia kadar kendisinin de karar verebileceğini söyledi. Bununla birlikte Baruah, ULFA’nın üst düzey yöneticilerinden birinin Chetia olduğunu ve katkılarının ve fedakarlıklarının gözardı edilemeyeceğini belirtti.

Baruah, ULFA’nın oluşturulmasından önce son şekli verilen toplantıya kendisinin ve Chetia’nın hazır olduklarını söyledi. O ayrıca, “Kendim ve Chakra Gohain ULFA’da silahlı mücadeleyi başlatan ilk kişileriz. Gohain uzun süredir ULFA’da bulunmuyor. Ben kendi hayatımda hedefimize ulaştığımızı göremiyor olabilirim ancak yeni nesil mücadeleyi daha da ileriye taşıyacak,” dedi.

ULFA (I) lideri amaçlarına ulaşıncaya dek mücadeleye devam edeceklerini söyledi. O ayrıca “Çekirdektekiler taleplerinden vazgeçmiş oldukları gibi hükümet ve ULFA arasındaki barış görüşmelerine de karşılar. Fakat aynı zamanda, görüşme halindeki ULFA (I)’i engelleme yönünde bir tavır almadılar. Assam halkının nasıl aynı tepkiyi verdiğini ve onların neler başarabileceğini hadi görelim,” dedi.

O, ULFA ve ULFA (I)’in ayrı varlıklarmış gibi düşünülmesi konusunda bir soruya verdiği yanıtta, “Onlar, ön-görüşme grubuyla anlaşma imzalandıktan sonra hükümetin bağımsızlık talebinin meşruiyetini sorgulamaya başlaması olasılığına karşı “bağımsız” kelimesini eklemekte kararlılar,” dedi.

Baruah, ön-görüşmeden ayrılan bazı üyelerin ULFA (I)’e katıldığını ancak onların katılması için herhangi bir kimseye baskı yapılmadığını açıkladı. O ayrıca, “İnsanlar kendi istekleri ile bize geliyor ve biz sadece örgütlülüğümüzü istikrarsızlaştırmak için gönderilen bazı insanların düşman olma olasılığını göz ardı etmeden kapsamlı bir inceleme sonrası onlara katılmaları için izin vermiş oluyoruz,” diye konuştu.

ULFA (I) lideri Manipur merkezli silahlı grupların muhtemelen bu ay içinde Kuzey Doğu silahlı gruplarının ortak platformuna katılacaklarını yineledi. Hali hazırda Manipur merkezli yedi grubun CORCOM adında ortak bir platforma katıldığını da belirten ULFA (I) lideri, CORCOM platformuna birlikte katılanların aralarında bazı disiplin sorunları bulunduğunu ve sorunları çözme işinin de kendilerine kaldığını sözlerine ekledi.

Yazar: R Dutta Choudhury
Kaynak: http://www.assamtribune.com/scripts/detailsnew.asp?id=dec1515/at050
Etiketler: ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.