Paraguay Halk Ordusu Gerillaları Davası Başladı

EPP liderlerinden birinin yargılandığı başka bir dava

EPP liderlerinden birinin yargılandığı başka bir dava

2008 yılı Temmuz ve Eylül ayları arasında meydana gelen ve çiftlik sahibi Luis Lindstron’un kaçırılması ile ilgili olarak Paraguay Halk Kurtuluş ordusu gerillaları duruşması başladı.

Devlet Bakanlığı yayınladığı bildiride, ülkenin kuzeyinde bulunan Conception Eyaleti’nde yargılanmakta olan sanık iki gerillanın, “yasadışı biçimde alıkoymak ve suç örgütüne üye olmak” suçları ile yargılandıklarını ve sanıkların Paraguay Halk Ordusu’na lojistik destek sağladıklarına inandıklarını açıkladı.

Çiftlik sahibi Lindstron, 2008 yılı Temmuz ve Eylül ayları arasında Paraguay Halk Ordusu’nun elinde rehin olarak bulunmaktaydı ve 300.000 Dolar fidye karşılığında serbest bırakıldı. 31 Mayıs 2013 tarihinde öldürüldü, yetkililer öldürme olayından gerilla örgütünü sorumlu tutuyor.

Buna karşın, Lindstron’un erkek kardeşi Anibal, kardeşini korumakla görevli güvenlik güçlerini suçladı ve Lindstron’un hayatta kalması için uzun yıllardan beri Paraguay Halk Ordusu’na “devrime katkı payı” ödediğini doğruladı.

Paraguay Devleti, 50 kadar cezalandırma ve çeşitli tutsak alma eylemlerini Paraguay Halk Ordusu’nun yaptığını söylüyor.

Silahlı örgüt, 2014 yılı Temmuz ayında, Kuzey Bölgesi Conception Eyaleti’nde kaçırılan 25 yaşındaki polis Edelio Morinigo’yu bir yıldan fazla süredir elinde tutuyor.

Sözü edilen Conception Eyaleti, San Pedro ve Amambay bölgesiyle birlikte, Paraguay Halk Ordusu ve Silahlı Köylüler Birliği gibi grupların “Etkili olduğu bölgeler” olarak tanımlanıyor.

Ülkenin en yoksul köylülerinin yaşadığı ve Devlet’in varlık göstermediği bölgeler olarak bilinen bu bölge Brezilya sınırına yakın bulunuyor.

Devlet Başkanı Horacio Cartes’in yönetime geldiği Ağustos 2013 yılından bu yana geçen kısa süre içinde kurulan, askerler ve polislerden oluşan bir birlik olan Ortak Görev Güçleri  ile gerillalar arasında çıkan çatışmalarda en az 12 gerillanın öldürüldüğü ve Ortak Görev Güçleri’nin de 6 kayıp verdiği iddia ediliyor.

Kaynak: http://www.paraguay.com/nacionales/juzgan-a-presuntas-integrantes-del-epp-131797

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.