Paraguay: EPP “Korucu ve Kimyasal Yasağına” Uymayanları Cezalandırdı

0002505924

Paraguay Halk Ordusu, 24 Mart Salı günü tarımsal üretimde kimyasal kullanmama ve koruculuk yapmama kurallarına uymadıkları için Paraguay’ın kuzey doğusundaki San Pedro bölgesinde, biri çiftlik yöneticisi üç kişiyi cezalandırdı. Bir traktör ve iki motosikleti de ateşe verildi.

Alman vatandaşlarının mülkiyetindeki Alegría çiftliği, San Pedro ve Concepción sınırı arasında, Tacuatí bölgesinde yer almaktadır. Her iki bölge de EPP’nin kaleleri olarak kabul edilir.

EPP çiftçilere soya, mısır ve tarım ilacı (pestisit) kullanımını gerektiren başka ürünleri yetiştirmeyi ve koruculuk yapmalarını yasaklayan bir bildiriyi olay mahalinde bıraktı.

2015 Ocak ayında EPP, polis tarafından korunan Alman vatandaşı evli çift Robert Natto ve Érika Reiser’i, uyarıları dikkate almadıkları için cezalandırdı.

Paraguay Halk Ordusu, mücadeleye başladığı 2005 yılından beri polis, ordu görevlileri, toprak sahipleri ve koruculara karşı bir çok cezalandırma eylemi gerçekleştirdi. İş adamları ve büyük toprak sahiplerini tutsak alıp, talepleri karşılandığında ise serbest bırakıyorlardı.

2010 yılında büyük bir toprak sahibi olan Fidel Zavala tutsak alınmıştı. 550,000 dolar ve yoksul halka büyükbaş hayvan dağıtılması karşılığında serbest bırakılmıştı.

Haber: www.isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.