Paraguay: Carmen Villalba, EPP Üyesi Olmaktan Gurur Duyuyorum

carmenvilla.jpg

YouTube’a yüklenen bir video aracılığıyla kamuoyuna seslenen Buen Pastor Cezaevi’nde kalan devrimci tutsak Carmen Villalba “Hayatımı Paraguay devrimine adamaktan ve devrimci örgüt Paraguay Halk Ordusu (EPP)’nin bir üyesi olmaktan gurur duyuyorum,” dedi.

Videodaki konuşmanın ses filtreleme ile yapılmış olması ve herhangi bir veri olmaması nedeniyle, videonun hangi tarihte ve nerede kaydedildiğine dair bir şey söylemek pek mümkün değil.

Geçen hafta operasyona çıkan askeri birliğe saldırı düzenleyerek 8 askerin ölümü ile sonuçlanan eyleme gönderme yapılan videoda “Geri dönmek, vazgeçmek yok. Pişmanlık hiç yok. Yoldaşlar her zaman daima sizinle olacaktır.” denildi.

Villalba ayrıca, “EPP’de faaliyet sürdüren kadınları özellikle selamlayarak, kızlarına, oğluna ve yoldaşı olan sevgilisine derin sevgilerini iletti. Çocukların büyüyünce kendisini anlayacağını” söyledi.

Villalba’nın, Paraguay Halk Ordusu (EPP) içinde faaliyete başlayan ilk çekirdekten olduğu, örgütün bir çok eylemine katıldığı iddia ediliyor.

Cezaevi idaresi ise videonun nasıl çekildiği ve dışarıya nasıl ulaştırıldığına ilişkin soruşturma başlattı.

Kaynak: http://www.paraguay.com/nacionales/carmen-villalba-orgullosa-del-epp-150210

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.