Paraguay: Çadırda Yaşayanlar Ulusal Birliği Devlet Baskısını Protesto Etti

paraguay

Paraguay’ın kuzeyinde Paraguay Halk Ordusu (EPP) ve Silahlı Köylü Birliği’nin (ACA) direnişini kırmak için kurulan Ortak Görev Gücü (FTA)’nın baskılarını protesto etmek için Çadırda Yaşayanlar Ulusal Birliği (LNC) protesto yürüyüşü düzenledi.

Ülkenin kuzeyindeki Agüerito bölgesinde içlerinde eğitim kurumlarındaki çocukların ve öğretmenlerinde bulunduğu yüzlerce kişi FTC’nin bölgedeki varlığını ve faaliyetlerini protesto etmek için bir yürüyüş düzenledi. Bölge halkı, ortak görev gücünün bölgeden çekilmesini ve bölge sakini olup; iki polisi öldürmek ve Paraguay Halk Ordusu’na yardım ve yataklık etmekle suçlanarak tutuklanan komşuları Gregorio (38) ve Victor Morales Martinez (44) kardeşlerin “derhal serbest bırakılmasını” talep ettiler.

Papaz olduğu dönemde köylülerle yakın ilişkiler geliştiren, daha sonra devlet başkanı olan Lugo döneminde de toprak reformu konusunda bir ilerleme olmayınca bölgedeki köylüler Çadırda Yaşayanlar Ulusal Birliği (LNC) çatısı altında bir araya gelerek toprak işgallerine başladılar. Bölgedeki LNC kurucularından Lopez “Ülkemizde adalet olmamasından dolayı büyük bir güvensizlik ortamı oluşmuştur. Gerekçesiz olarak insanlar göz altına alınıyor, tutuklanıyorlar. İç Güvenlik Yasasından güç alarak her türlü baskıyı köylülere uygulayan Ortak Görev Gücü bölgeyi terk etmeli ve Morales kardeşler, derhal serbest bırakılmalı. Bölgedeki herkesi sorgusuz sualsiz gözaltına alan bu baskının temeli olan İç güvenlik Yasası iptal edilmelidir” diyor.

Lopez “Bölgedeki bütün vatandaşların, eğitim kurumlarında okuyanların ve çalışanların desteğini alan bu protestonun bir ilk olduğunu ve eğer hükümet taleplerini dikkate almazsa mücadelenin süreceği uyarısında” bulundu.

Kaynak: http://www.abc.com.py/edicion-impresa/judiciales-y-policiales/anuncian-mas-marchas-contra-la-ftc-1473617.html sitesinden yararlanılarak düzenlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.