Pakistan: Beluci Kurtuluş Cephesine Operasyon

B5jF0vsIEAAmug7

Belucistan bayrağını tutan BLF gerillaları.

11 Nisan günü Turbat yakınlarındaki işçi kampına şafak vakti yapılan saldırıda yirmi inşaat işçisinin öldürülmesi ve üç kişinin yaralanması sonrası bölgeye güvenlik güçleri sevk edildi.

Güvenlik güçlerinin operasyona başlamasından sonra 13 Nisan’da  Turbat’ın Gogdan bölgesinde, Sınır Müfrezesi (FC), BLF militanlarının bulunduğu bölgeye baskın yaptı. Baskın sırasında BLF militanlarının direnmesi sonucu silahlı çatışma çıktı. Beluci Kurtuluş Cephesi (BLF) Komutanı Hayat’ında içinde olduğu en az 13 militan çatışmada hayatını kaybetti. BLF komutanlarından Zarif’de tutuklandı.

_82248955_pakistanturbat4640415.cxp

Beluciler dünyada siyasi temsili olmayan sayılı halklardan biridir. İran ve Pakistan sınırları içinde yaşamaktadırlar. Uzun yıllardır Pakistan merkezi hükümetine karşı siyasi ve askeri mücadele sürdürmektedirler.

BLF bu mücadeleyi sürdüren gruplardan biridir. BLF, 23 Temmuz 2013 yılında bir sahil koruma birliğine yaptığı saldırı sonucunda 25 sahil koruma muhafızını öldürüp ikisini de tutsak almıştı. Çıkan çatışmada iki militan da hayatını kaybetmişti.

Haber: www.isyandan.org
Etiketler: ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.