Önde gelen #BlackLivesMatter Eylemcilerinden Cornel West Tutuklandı

Cornel West, Fotoğraf: AFP

Ferguson’da olağanüstü hal ilan edildi.

Black Lives Matter hareketinin önemli isimleri Cornel West ve DeRay McKesson Pazartesi öğleden sonra Ferguson St Louis mahkemesi önünde tutuklandılar. Tutuklamalar bütün şehirde beyaz bir polis memuru tarafından vurulan Michael Brown’un birinci ölüm yıl dönümü dolayısıyla yapılan anmalardan bir gün sonra gerçekleşti. Gencin ölümü ABD’deki insan hakları hareketinde #BlackLivesMatter şiarıyla büyük bir sıçramayı ateşlendirmişti.

Tutuklanmasından hemen önce Deray twitter adresinden Ferguson protestolarından kareler paylaşmış ve polislerin eylemcileri kimyasal maddeler kullanmakla tehdit ettiği uyarısında bulunmuştu.

Michael Brown’un sınıf arkadaşı Tyrone Harris, Brown’un ölüm yıldönümü nedeniyle yapılan gösterilerin ardından Pazartesi sabahın erken saatlerinde Ferguson polisi tarafından vuruldu ve hastaneye kaldırıldı. Polisin karşılıklı çatışma olarak tanımladığı olaydan sonra hastaneye kaldırılan Harris’in durumu ciddiyetini koruyor. Militarize olmuş polis, ağır donanımlı zırhlı araçları, silahları, kimyasal ajanları ile adeta bir kent savaşı portresi çiziyor.

Eylemcilere Saldıran Ferguson Polisi

Haber: isyandan.org

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.