Nijerya: Delta Eyaleti Kadınları Baskıları Protesto Etti

Ughelli’de Eghweya / Emete Iwhrekan topluluğunun kadınları Delta Eyaleti’nin Güney Yerel Yönetim Bölgesi’nde faaliyet gösteren petrol şirketleri ile yapılan sözleşmeleri, onlara verilen imtiyazları ve bölge halkından bazı gençlerin kaçırılmasını protesto ettiler.

Kadınlar hukuk düzeninin sürmesini sağlamak için polise verdikleri dilekçede, bölgede yaşayan ve insanların dilek ve isteklerini bastırmak için mümkün olan her yolu kullanan, herkesin tanıdığı insanların adlarını da yazdılar.

Kadınlar “Bölge halkının çıkarı için sürdürdükleri mücadelede gösterdikleri başarılardan dolayı, şantaj yoluyla itibarsızlaştırılmak istendiklerini, çocuklara yöneltilen sahte suçlamalar sonucu gençlerin çoğunun polis tarafından yasa dışı olarak gözaltına alındığını ve cezalandırıldığını” söylediler.

Kadınlar “1 Temmuz 2017’de, topluluktaki yedi kadının, NPDC / ND Western Ltd’ye karşı bir protesto gösterisi gerçekleştirdiğini hatırlattı. Iwhrekan topluluğu başkanı Clever Wiskel’den Utorogu doğalgaz istasyonu ile ilgili taleplerinin karşılanması ve mahkeme kararına karşı bir anlaşmaya varılmasını” talep ettiler.

Kaynak: http://www.vanguardngr.com/2017/08/delta-community-women-protest-alleged-oppression/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.