Nepal ve Venezuela Seçimlerini Sol İttifaklar Kazandı

Venezuela’da yapılan yerel seçimlerde Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi ve ittifaklarının adayları 24 Eyaletin 23’nün başkentlerinde seçimleri kazandılar. Sağcı muhalefet valilik seçimlerinden sonra yerel seçimleri boykot etme kararı aldı. Venezuela devlet başkanı Maduro  yerel seçimleri boykot eden sağcı muhalefetin 2018 seçimlerine katılmasına izin vermeyeceklerini kamuoyuna açıkladı.

Venezuela’da ikinci seçim sürecinden de başarılı çıkan Chavezci hareket Latin Amerika’da art arda gelen seçim yenilgilerinin durdurulduğu bir yer oldu.

Dünya kamuoyu gündeminde pek yer almayan Himalayalar’daki küçük ve yoksul ülke Nepal’de Nepal Komünist Partisi (Birleşik Marksist Leninist) ile Nepal Komünist Partisi (Maoist Merkez)’in yaptığı seçim ittifakı 49 sandalyeden 40’nı kazandı. Nepal’de iki farklı komünist akımın ortak seçim ittifakı farklı bir deneyim olarak ortaya çıktı.

Maoist harekette yaşanan ayrılıklar sonucu ortaya çıkan  diğer maoist partiler seçimleri boykot ettiler.

Haber: isyandan.org
Etiketler: ,

3 Yorum

  1. Pingback: İsyandan – Nepal: Siyasi Kriz Derinleşiyor, NKP(Maoist Merkez) Yasadışı İlan Edilen NKP İle Birleşme Kararı Aldı.

  2. Pingback: Nepal: Chand Liderliğindeki NKP Hükümet Saldırılarına Karşı Savunma ve Koruma Önlemleri Alıyor – Maoist Forum

  3. Pingback: İsyandan – Nepal: Chand Liderliğindeki NKP Hükümet Saldırılarına Karşı Savunma ve Koruma Önlemleri Alıyor

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.