Nepal: Rautahat’daki Süresiz Genel Grev Etkili Oldu

Pazartesi günü, Rautahat içindeki Jhanja Köprüsü, Gaur-Chandranigahapur boyunca yol kesen yerliler

Pazartesi günü, Rautahat içindeki Jhanja Köprüsü, Gaur-Chandranigahapur boyunca yol kesen yerliler

Yeni anayasa sürecini protesto etmek için Madhesi Birleşik Demokratik Cephesi (UDMF)’nin çağrısını yaptığı süresiz genel grev sonucu geçtiğimiz 31 gün boyunca tüm devlet daireleri kapandı. Gaur merkezli devlet daireleri, Arazi Gelir, Toprak Reformu, Arazi Araştırması, İlçe Milli Eğitim, Sulama, İçme Suyu ve temizlik işleri, Gaur Belediyesi, Gaur Gümrük, Küçük Ev Sanayii 31 gün boyunca kepenklerini kapattı.

UDMF grevinin yürürlüğe konmasından bu yana, ofis şefleri de dahil olmak üzere hükümet çalışanları evlerine gittiler. Bazı bürolarda ofis asistanları varken diğerlerine kilit vuruldu.

Rautahat da İlçe Eğitim Müdürü Bharat Babu Subedi başkentte olduğunu itiraf ederek merkezde grevi yasaklayıcı emirler veren DAO gibi ofiste istenmeyen bir olayı önlemek için DEO çalışanlarının çekimser kaldığını belirtti. Subedi ayrıca DEO ofisinde çok önemli çalışmalar yürüten bir bölümün memurlarının işe getirildiğini söyledi.

Nepal Bank Limited de dahil olmak üzere Rastriya Banijya Bankası, NIC Asya, Sunrise, Janata ve Katmandu Bankası gibi banka ve finans kurumları uzun süreli olarak kepenklerini kapatması sonucu bankacılık hizmetleri durdu.

Rautahat’da ki bir devlet yetkilisi süresiz genel grevin devlet dairelerini olumsuz etkilediğini itiraf etti. Yetkililer personeli çalışması ve çalışmayanları ihbar etmesi için zorladı. Ayrıca genel grevle kamu kurumlarına ağır darbe vurulduğunu söyleyenlere de itiraz etti.

Devlet daireleri, pazar yerleri, ulaşım hizmetleri, finansal kurumlar, Gaur eğitim kurumları, Shivnagar, Garuda, Katahariya, Gangapira, Harsada, Dûmarîya da bir ay boyunca kepenkler açılmadı.

Bu arada, DAO Doğu-Batı Otoyolu boyunca Gaur-Chandranigahapur Gaur Belediyesi ve yol kısmında sürekli yasak ilan etti.

Kaynak: http://thehimalayantimes.com/nepal/prolonged-general-strike-hits-rautahat-service-seekers/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.