Nepal: NKP (Maoist) Koordinatörü Madrika Yadav Madhesi Halkı İçin Silahlı Mücadele Uyarısı Yaptı

Matrika Yadav, the central coordinator of CPN (Maoist), speaking at a press conference organised by the Madhesi Journalists Society Saptari chapter on Sunday, January 3, 2016. Photo: THT Online

NKP (Maoist) Merkezi Koordinatörü Matrika Yadav, Madhesi Gazeteciler Cemiyeti tarafından organize edilen basın toplantısında “Daha önce de üzerilerinden silahlı baskının hiç eksik olmadığı Madhesi Halkının öz savunma için silah kullanmaya zorlandığını, hükümetin tutumunun belirlenmesinde bölgede yaşayan Madhesi gençliğinin gücüne ihtiyaç duyduklarını, bu gücün silahlı yada silahsız olmasının fark etmediğini”  söyledi.

Yadav, “Şu anda Madhesi ülkesinde iki akım bulunduğunu, bunlardan birisinin bağımsız devlet talep ettiğini, diğerinin de devlet içinde kendi kararlarını verebilen bir eyalet talep ettiğini” ekledi.

Yadav “Kendi yoldaşlarının hükümetin tutumuna cevap olarak bağımsız bir devlet talep ettiklerini, Madhesi liderlerinin doğru yolda birlikte hareket etmeleri gerektiğini” söyledi. Ayrıca bağımsızlık ajitasyonunu azaltan Madhesi’deki diğer partileri de eleştirdi. Yadav bunu öne sürenlerin henüz ayrı bir devlet kurma vaktinin gelmediğini söylemelerini de eleştirdi.

NKP (Maoist)’in diğer merkez komite üyeleri Jagat Yadav, Mahesh Yadav ve Bölge sorumlusu Jaya Prakash Yadav da basın toplantısına katılanlar arasındaydı.

Kaynak: http://thehimalayantimes.com/nepal/matrika-yadav-warns-of-armed-struggle/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.