Nepal: NKP(Maoist) Abadh Eyaleti Özerklik Deklarasyonu

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“3 Ocak 2016’da Rupandehi, Nawalparasi ve Kapilvastu bölgelerini kapsayan Abadh özerk eyaletinin kurulduğunu açıkladı. Butwal, Rupandehi’de gerçekleştirilen açıklamada Devrimci Halk Konseyi Nepal Başkanı Santosh Budhamagar, yeni kurulan özerk eyaletin geçmişte Maoist isyan sıras…”

Netra Bikram Chand önderliğindeki Nepal Komünist Partisi (Maoist)**Nepal’de beş önemli Maoist parti bulunmaktadır. Bunlar: Mohan Baidya önderliğindeki NKP-Maoist, Netra Bikram Chand öncülüğündeki NKP-Maoist, Matrika Yadav öncülüğündeki NKP(Maoist),NKP (Birleşik) ve NKP-Devrimci partileridir. Bu beş parti bu sene, halk savaşı olarak mühürledikleri gün olan 13 Şubat’ta bir araya gelerek Hindistan emperyalizmine karşı ortak mücadele örmeyi hedeflemektedirler./**3 Ocak 2016’da Rupandehi, Nawalparasi ve Kapilvastu bölgelerini kapsayan Abadh özerk eyaletinin kurulduğunu açıkladı.

Butwal, Rupandehi’de gerçekleştirilen açıklamada Devrimci Halk Konseyi Nepal Başkanı Santosh Budhamagar, yeni kurulan özerk eyaletin geçmişte Maoist isyan sırasında kurulmuş bağımsız eyaletler gibi mücadelede önemli bir rol oynayacağını belirtti.

Özerklik deklarasyonunun ardından yapılan basın toplantısında hükümetin kendilerine saldırmaları karşısında cevap vereceklerini ifade eden Budhamagar, Parti içerisindeki gençlerin gerekirse silahlanabilecekleri uyarısında bulundu.

Kaynak: http://thehimalayantimes.com/nepal/cpn-m-declares-autonomous-province/ haberinden özetlenerek çevrilmiştir.
Etiketler: ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.