Nakba’nın 69. Yıldönümü: Direniş Sokakta, Barikatta, Hapishanelerde Sürüyor

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“direnişindeki Filistinli tutsakları desteklemek için kurulan Ulusal Komite, açlık grevinin 29. gününde, Batı Şeria’da dükkanların 3 saat süreyle kepenk kapatacağını belirtti. Komite aynı zamanda yaklaşık 750 bin Filistinlinin göçe zorlandığı felaket günü Nakba’nın 69. …”

İşgalci İsrail hapishanelerinde, “Özgürlük ve Onur”**https://isyandan.org/haberler/filistin-son-yillarin-en-kitlesel-aclik-grevi-isgal-hapishanelerine-meydan-okuyor//** direnişindeki Filistinli tutsakları desteklemek için kurulan Ulusal Komite, açlık grevinin 29. gününde, Batı Şeria’da dükkanların 3 saat süreyle kepenk kapatacağını belirtti. Komite aynı zamanda yaklaşık 750 bin Filistinlinin göçe zorlandığı felaket günü Nakba’nın 69. yıldönümünde**https://isyandan.org/haberler/dunyadan-nakba-eylemleri//** işgalci İsrail kuvvetlerine karşı direniş çağrısında bulundu.

Komite, açlık grevine destek vermek için tüm dükkanların 15 Mayıs Pazartesi günü saat 11’den öğlen 2’ye kadar kapatılacağını söyledi. Açlık grevinin 11. gününde de komitenin çağrısıyla Batı Şeria’da genel greve gidilmiş, grev hayatı durdurmuştu.

Birleşmiş Milletler’e göre; 5 milyondan fazla Filistinli, işgal altındaki Batı Şeria, Gazze Şeridi, Ürdün, Lübnan ve Suriye’deki mülteci kamplarına dağılmış durumda. Komite, yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni ve Genel Kurul’unu, diğer uluslararası insan hakları gruplarıyla birlikte açlık grevindeki tutsakları korumaya ve İsrail hükümetini uluslararası yasalara ve sözleşmelere uyması için zorlamaya çağırdı.

Diğer yandan aynı gün bir grup Filistinli aktivist, açlık grevindeki tutsakları desteklemek için işgal altındaki Batı Şeria’dan Ramallah’a giden yolu ard arda iki kez keserek trafiğe kapattı.

Ramallah’ın kuzeyindeki Surda köyünde yaşayan başka bir grup genç de, Pazartesi sabahı Ramallah’ı köylere bağlayan ana yolu, lastik ve çöp konteynerlerinin yanmasıyla oluşturulan barikatlarla kestiler. Olay yerine polisin gelmesiyle birlikte eylemcilerle polis arasında çatışma çıktı.

Birkaç kilometre uzaktaki, Ramallah ile kuzey Batı Şeria arasındaki ana karayolu da, El-Jalazun mülteci kampı yakınındaki ayrı bir grup aktivist tarafından ateşten barikat kurularak bloke edildi. Daha güneyde, Kafr Aqab köyündeki Qalandiya kontrol noktasına giden ana yol da farklı eylemciler tarafından kesildi. Ramallah’ın kuzeybatısındaki, Abud köyünde de Filistinli gençler anayolu trafiğe kapattılar.

Kaynak: Bu haber http://www.maannews.com/Content.aspx?id=777064 ve http://www.maannews.com/Content.aspx?id=777065 haberlerinden derlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.