Monsanto’ya Karşı 2015 Yürüyüşünde Geri Sayım Başladı

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“Bir senedir süren kampanya, hızla yükselen GDO etiketlemesi ve GDO’suz gıda alternatifleri talebine karşılık gerçekleştiriliyor. Dünya çapında GDO etiketlenmesi mevzuat savaşları devam ederken, projelere öncülük eden kişiler çok uluslu şirketlerin baskısı ile karşı karş…”

isyandan_monsanto

Bu haftasonu, 23 Mayıs 2015 tarihinde, 6 kıtada, 38 ülkede, 428 şehirde binlerce kişi Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) ve Monsanto şirketine karşı yürüyecek. Bu hareketin amacı, kanserle bağlantılı herbisit olan Roundup ve Monsanto’nun genetiği değiştirilmiş ürünlerine ilişkin farkındalığı yükseltmek ve içinde GDO olup olmadığını bilmeden gıda ürünlerinin tüketilmesine son vermek.**Dünya’nın farklı yerlerindeki eylemlerin sosyal medya hesaplarını ve eylem bilgilerini görmek için kaynak sayfanın altında yer alan bağlantılara bakınız./**

Bir senedir süren kampanya, hızla yükselen GDO etiketlemesi ve GDO’suz gıda alternatifleri talebine karşılık gerçekleştiriliyor. Dünya çapında GDO etiketlenmesi mevzuat savaşları devam ederken, projelere öncülük eden kişiler çok uluslu şirketlerin baskısı ile karşı karşıya kalıyorlar. Bu insanlarla dayanışma içerisinde olma ve GDO’ya Hayır deme günü bugündür.

New York Times, Washington Post, Tüketici Raporları ve daha başka kurumlar tarafından yapılan anketler katılımcıların %90’ının ulusal GDO etiketlemesini desteklediğini göstermektedir. Ancak bu girişimler Monsanto’nun finanse ettiği lobi çalışmaları nedeniyle sürekli sekteye uğratılıyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün Monsanto ürünleri ile ilgili son raporunda Monsanto’nun en çok satan herbisiti Roundup ürününün “olası kanserojen” olarak listelenmesine de dikkat çekiliyor. Bu bulgu birçok araştırmacı ve sağlık uzmanının Monsanto’ya Karşı Yürüyüş’e destek olmasını sağladı.

Monsanto’ya Karşı Yürüyüş’ün sözcüsü ve NaturalSociety.com doğal sağlık internet sayfasının kurucusu Anthony Gucciardi yürüyüş ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

Şüphesiz ki, Monsanto’ya Karşı Yürüyüş, Monsanto Firması olarak bilinen GDO’lu tohum canavarından gıdamızı kurtarmak için giriştiğimiz bu kavgada en güçlü taban örgütlenmesidir. Dünya Sağlık Örgütü’nün de en çok satan tarım ilacı Roundup’ın kansere sebep olduğu yönündeki raporu da göz önüne alındığında, harekete katılma ve saf tutma için en önemli zaman bugündür.

Çok uluslu biyoteknoloji devlerinin genetiği değiştirilmiş ürünlerin Roundup kullanımını azaltacağını iddia etmesine rağmen, ABD Jeolojik Anket verileri, Roundup’ın ana bileşeni glifosfat’ın ilk GDO’lu ekinlerin geliştirildiği 1990’ların ortalarından bugüne 16 kat arttığını söylüyor.

Kaynak: http://revolution-news.com/countdown-to-march-against-monsanto-2015/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.