Meksika: Devrimci Silahlı Güçler- Halkın Kurtuluşu (FAR-LP), 6 Nolu Bildiri

far_lp

Tüm dünya  halklarına,

Tüm Meksika halklarına,

KIZ KARDEŞLER, ERKEK KARDEŞLER

Siperlerimizden herkese kardeş selamlarımızı gönderiyoruz. Sessizliğimizi sürdürmememiz  geri çekildiğimiz, ülkede olan biteni görmediğimiz ya da görmezden geldiğimiz anlamına gelmiyor. Meksika Devlet İstihbarat Kurumlarının nerede olduğumuzu tespit etmemesi için sessizlik içinde çalışıyoruz.

Ayotzinapa’lı 43 öğretmen adayının ailesi ve yakınlarına karşı işlenen insanlık suçunun üzerinden neredeyse 1 yıl geçti. Onlarla olan dayanışmamızı ve birlik olma eylemimizi devam ettireceğimizi tekrar ediyoruz.  Mücadele alanlarında bilinçli şekilde harekete geçmek için halkın çağrısını bekliyoruz.

Oaxaca Eyaletinin öğretmenlerine kardeş ve savaşçı selamlarımızı gönderiyoruz, katil ve baskıcı hükümetin saldırılarına karşı mücadelede siperlerimizden koordine olmuş şekilde harekete geçmeye hazırız. Ülkeyi satan, dolandırıcı, satrapların elebaşısı Enrique Pena Nieto eğitimin özelleştirilmesi ile sonuçlanacak eğitim reformu adı altında eğitim felaketini dayatmaktadır.

Katil hükümet, toplumsal protestoları dağıtmak için paralı Fransız ve İsrail askerleri tarafından eğitilmiş 20.000’den fazla Jandarma Birliği askeri ve Federal Polisi Oaxaca’ya gönderdi; bunlar, ayaklanmaları bastırmak için özel geliştirilmiş donanımlar kullanan ve sisteme muhalif olanları ortadan kaldırmak için yeni stratejileri devreye sokmak üzere oluşturulmuş birimlerdir.

1 yıl 9 ay önce Meksika Devleti’ne karşı savaş ilan ettik ve bugün diyoruz ki savaş şiddetlenmektedir. Oaxaca Halk Eğitimcileri yalnız değildir; eğer onları bitirmek için baskılar planlıyorsa Meksika Hükümeti’ne ayağını denk al diyoruz, FAR-LP’ye katılıyorlar ve artık bütün hareketler ve eylemler Oaxaca’nın savunması için birleşmiştir.

Bütün mücadele kardeşlerimize ve henüz bu harekete katılmamış olanlara diyoruz ki zaman kardeş katili hükümetin politikalarına hayır deme zamanıdır, Oaxaca ve Meksika halkları bunu istiyor.

Yaşasın Oaxaca Halkı!!

Yaşasın  Oaxaca Halk Eğitimcileri !!

Yaşasın Ayotzinapa!!

Katıldıkça büyüyoruz, yaşasın mücadelemiz!!

MerkezKomutanlığı:
Emilio, Camilo, Tlacaélel, Esperanza.

Kaynak: http://www.cedema.org/ver.php?id=6862

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.