Meksika: CNTE Ülke Çapında Süresiz Genel Greve Hazırlanıyor

Foto: EFE

Direnişteki CNTE sendikası 2 Temmuz Cumartesi günü, 5 Temmuz Salı itibariyle ülke çapında süresiz genel greve gireceklerini duyurdu. Grevin 5 Temmuz’da Meksiko’da kitlesel bir yürüyüşle başlaması planlanıyor.

CNTE tekrar başlayacak olan grev dalgasının diğer eyaletlerin yanı sıra farklı sosyal hareketleri de kapsayacağını vurguladı. CNTE sendikasının talepleri arasında neoliberal eğitim reformunun iptali ile ilgili müzakerelere başlanması, Nochixtlan’daki katliamdan sorumlu olanların cezalandırılması ve gösteriler sırasında tutuklanan tüm politik tutsakların serbest bırakılması yer alıyor.

CNTE yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı Miguel Angel Osorio Chong’un öğretmenlerin yollara kurduğu barikatları ‘temizleme’ tehdidini de kınadı. Chong, 1 Temmuz Cuma günü zamanın daraldığını ve hükümetin yollardaki barikatları temizlemek için tekrar harekete geçmeye hazırlandığını duyurmuştu.

Bu arada ana akım medya da olası hükümet saldırısını meşrulaştırmak için öğretmenlerin kurduğu barikatların bölgede kıtlığa sebep olduğuna dair propagandaya başladı. Ancak kırsal bölgelerdeki yerel yetkililer bunun halkı direnişe karşı döndürmek için bir medya kampanyası olduğunu vurguluyorlar. Oaxaca güçlü bir direniş geleneğine sahip ve CNTE protestolarına öğrenciler, veliler, köylüler ve diğer sendikalar da destek veriyor.

Kaynak: Bu haber http://www.telesurtv.net/english/news/Mexican-Teachers-Say-Govt-Ultimatum-Precursor-to-Repression-20160702-0002.html ve http://www.telesurtv.net/english/news/Mexican-Teachers-Vow-to-Launch-Wider-Reaching-Indefinite-Strike-20160702-0037.html sitelerinden derlendi.

Hiç Yorum Yapılmamış

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.