Maoistler Chhatradhar Mahato’nun Salıverilmesi İçin Grev Çağrısı Yaptı

Maoist cephe örgütü olan Polis Şiddetine Karşı Halk Komitesi (PCAPA) hareketin kurucusu ve örgütleyicilerinden Chhatradhar Mahato’nun salıverilmesini talep ederek Purulia ve Jangalmahal’in diğer iki eyaletinde 12 saatlik grev çağrısı yaptı.

Polis kaynakları Mahato’nun Maoistlerle direkt bağlantısı olduğunu ve kardeşi Sasadhar Mahato’nun polisle olan çatışmada öldürülen Maosit bir eylemci olduğunu iddia etti. Sasadhar’ın karısı da Kishenji’nin öldürülmesinin ardından Mamata Banerjee hükümetine teslim olmadan önce Maoist eylem komitesi üyesiydi.

Polis kaynakları Purulia şehrinde, Arsa ve Ayodhaya Tepelerinde halktan grev için destek talep eden Maoist eylemcilerin tespit edildiğini belirtti. Bu posterler PCAPA tarafından asıldı. Urma istasyonundaki Maoist posterlerde Banerjee hain olarak betimlendi. Polis bunun, Maoist askeri stratejist Kishenji’nin Kasım 2011’de öldürülmesinden bu yana Maosit cephe örgütünün Purulia’da yaptığı ilk grev çağrısı olmasından dolayı endişeli.

Devlet istihbarat kaynakları Maoistlerin yeniden örgütlenmek için Jharkhand’dan Bengal’a sızmaya çalıştıklarını ve kızıl radikallerin Jangalmahal’da grev çağrısı yapan PCAPA ile bağlantıları olduğunu belirtti.

Kaynak: http://articles.economictimes.indiatimes.com/2015-05-25/news/62624660_1_maoists-posters-purulia-ayodhaya-hills

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.