Maduro: Bağlantısızlar Hareketi Sömürgeciliğe Hayır Diyor

madur

Venezuela’da Bağlantısızlar Hareketi’nin 17. zirvesi emperyalizme, sömürgeciliğe, ırkçılığa ve baskılara karşı mücadelede uluslararası düzlemde araç oldu.

Venezuela Başkanı Nicolas Maduro, Bağlantısızlar Hareketi’ni yeni sömürgeciliğe “hayır” diyecek uluslararası bir örgütlülük düzeyine dönüştürecek teklifi sunacağını ifade etti.

120 ülkeden yetkili ve temsilcilerinin katıldığı, Margarit Adası’nda gerçekleştirilen 17. zirve; dünya barışı ve savunmasının sağlanmasına yönelik anlaşmaların görüşüldüğü bir platformu oluşturuyor.

“Barış Yolunda Birleştik” şiarıyla Salı günü yaptığı konuşmasında, Venezuela Dışişleri Bakanı Delcy Rodriguez, ülkesinin, halkların bağımsızlığını ve barışını savunacağını ifade etti. Rodriguez, “Kurtuluş, anti emperyalizm ve barış, Venezuela’da 17’ncisi gerçekleştirilen zirvenin bayraklarıdır,” şeklinde konuştu.

İran’dan sonra Venezuela’ya başkanlığın devredildiği zirve ise önümüzdeki üç yıl boyunca Venezuela’da gerçekleştirilecek.

Afrika, Asya ve Latin Amerika’dan toplam 120 üye ülkeyle, Bağımsızlar Hareketi, uluslararası bağlamda ikinci en büyük yapı olarak 17 yıldır süregeliyor. 18 Eylül’de sonlanacak zirvede ise, devlet başkanları, dışişleri bakanları ve diğer yetkililer arasında görüşmeler gerçekleştirilecek.

Kaynak: www.direnisteyiz3.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.