Lugansk: Uluslararası Anti-faşist Askeri Birlik İnterUnit Kuruldu

InterUnit Logo final 032416

2015’de Novorossiya Hayalet Tugayı (Prizrak), İnterUnit olarak tanımlanan uluslararası anti-faşist askeri birlik kurdu. İnterUnit dünyanın çeşitli yerlerinden gönüllülerden oluşan politik-askeri bir grup olarak düzenlenmiştir. Bu birlik geçen yüzyılın kurtuluş mücadeleleri ile Nazizme karşı mücadelenin mirasını taşımaktadır. İspanya İç Savaşının No Pasaran (Geçemeyecekler) sloganını şiar edinmiştir.

İnterUnit Donbass’ın özgürlüğü için savaşan Hayalet Tugayı (Prizrak)’ın uluslararası bir grubudur. Ayrıca savaşçılarını  ırk ayrımcılığı nedeniyle saldırıya uğrayan insanlarla dayanışmak için ABD’ye gönderecektir.

“Bir kez daha, ABD’nin terör politikalarının sıradan bir sonucu olan ırk ayrımcılığının insanları öldürdüğünü görüyoruz.

Halkı korkuya sürüklemek herkes için çok tehlikelidir. Herşeyden önce halk kendini güvende hissetmez. İktidarda kendini güvende hissetmez. Çünkü bazen halk ayaklanır.

Başkan Obama’nın bu sorunla ciddi olarak yüzleşmemesi çok kötüdür. Sonuçlarını hep birlikte görüyoruz. Bu Obama’nın iç işlerinde söylediği tek yalan değildir. Verdiği sözlerin hiçbirini yerine getirmedi. Ayrıca dış politikaya bakalım kendinden önceki başkanlardan herhangi bir fark görmek mümkün değildir.

Gelecek başkanın da hem iç ilişkilerde hem de dış ilişkilerde ondan daha berbat olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. ABD’nin dönüşü olmayan bir noktaya doğru öncülük ettiği konusunda çok kaygılıyız.  Bu küresel bir tehlikedir.

Dünyanın çeşitli yerlerindeki direnen halklarla omuz omuza mücadele edeceğiz. ABD hükümeti adalet olmadan barışın herhangi bir şansı olmadığını hatırlamalıdır.”

InterUnit (Uluslararası Birlik)
Lugansk Halk Cumhuriyeti
18 Temmuz  2016

Kaynak: http://www.workers.org/2016/07/22/lugansk-international-anti-racist-solidarity/#.V5cGefmLTVQ

Hiç Yorum Yapılmamış

  1. Pingback: Hayalet Tugayları’na Bağlı InterUnit İle Bir Söyleşi

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.