Kongo: Kobalt Madenlerinde Çocuk İşçi Sömürüsü

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“Raporda çocuk işçi yaşının 7’ye kadar düştüğü belirtilirken Microsoft, Apple, Sony ve Samsung gibi ulusötesi dev şirketler de ürünlerinde kullanılan kobalt hammaddesinin çıkartılmasında çocuk emeği sömürüsü olduğunu görmezden gelmekle itham ediliyorlar. Rapora göre; K…”

Çocuklar günlüğü 1 dolara ve günde 12 saat kobalt madenlerinde çalıştırılıyor. | Foto: AFP

Uluslararası Af Örgütü ve Afrika Kaynakları İzleme Örgütü, 19 Ocak’ta yayınladıkları raporla, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde, cep telefonu ve dizüstü bilgisayarların bataryalarının üretiminde kullanılan kobaltın çıkartıldığı madenlerde, çocukların günlüğü 1 dolara ve 12 saat boyunca en tehlikeli koşullarda çalıştırıldığını açıkladılar. **http://www.telesurtv.net/english/news/Apple-Microsoft-and-Others-Accused-of-Huge-Child-Exploitation-20160120-0048.html/**

Raporda çocuk işçi yaşının 7’ye kadar düştüğü belirtilirken Microsoft, Apple, Sony ve Samsung gibi ulusötesi dev şirketler de ürünlerinde kullanılan kobalt hammaddesinin çıkartılmasında çocuk emeği sömürüsü olduğunu görmezden gelmekle itham ediliyorlar.

Rapora göre; Kongo’da çıkarılan kobalt, Çinli Congo Dongfang Madencilik firmasına satılıyor, oradan da Çin ve Güney Kore’deki batarya üretici fabrikalara sevk ediliyor. Üreticiler ise kobalt bataryaları Dell, HP, Lenovo, LG, Vodafone ve Volkswagen gibi dev şirketlere satıyor.

Haber: İsyandan.org
Etiketler: ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.