Kolombiya: Silahlı Grev Süresince Yapılan Silahlı Eylemler, ELN

 

elnfgo1

Domingo Lain Cephesi’nin 36. Kuruluş Yıldönümü

14 Eylül 1980’de Domingo Lain Sanz Cephesi, Arauca’da Tame bölgesinde bulunan Betoyes ilçesinde kamuoyuna ilan edilir. Bu bölgenin insanları çok uluslu şirketlerin doymak bilmez sömürüsü ve hükümet güçlerinin baskılarıyla karşı karşıya kalmaları sonucu direnişleri ve özgürlük hayalleri ile 36 yıllık mücadeleyi başlattılar. Bugün Kolombiya’nın doğusunda kökleşmiş bir gerilla hareketine dönüştü.

Silahlı grev süresince gerçekleştirilen politik-askeri eylemler:

Savaş Bilançosu

* 9 Eylül Arauca’nın Saravena bölgesinde Doğu Savaş Cephesi (FGO), Granada polis kontrol noktasına saldırı düzenledi. Bir polis yaralandı, bir polis motosikleti kullanılamaz hale getirildi.

* 11 Eylül Arauca’da, FGO birliği bir güvenlik kamerasını imha etti.

* 11 Eylül Arauca’da, FGO birliği Granada Karakoluna saldırı düzenledi,  1 polis yaralandı.

* Tame Zácama’da yol kontrolü yapan FGO birlikleri dur ihtarına uymayan bir otobüsü ateşe verdi. Zarardan silahlı greve uymayanlar sorumludur.

* 12 ila 15 Eylül tarihleri arasında FGO Birlikleri bölgedeki yollarda barikat kurarak 27 silahlı propaganda eylemi yaptı.

* 15 Eylül’de Arauca’da, Mayın döşeyen ordu birliğine saldırı düzenlendi.

* 15 Eylül’de Arauca’nın Saravena bölgesinde  FGO birlikleri, polis karakoluna saldırı düzenledi.

* 15 Eylül’de Arauca’da operasyona çıkan ordu birlikleri tarafımızdan döşenen mayınlı bölgeye düştüler. Kayıplar hakkında bilgi edinilemedi.

* 15 Eylül’de Arauca’nın Fortul köyünde, FGO birlikleri devriye gezen ordu birliklerine yönelik mayınlama yaptı.

*15 Eylül’de Arauca’da FGO komandolarının ordunun özel birliklerine yönelik geliştirdiği harekat sonucu bir özel kuvvetler askeri öldü, biri de yaralandı. Otomatik tüfekler, gece görüş kameraları da olmak üzere çeşitli askeri malzemeye el konuldu. Güçlerimiz herhangi bir kayıp vermeden üslerine döndüler. Birliklerimiz geri çekildikten sonra ordu iki köylüyü öldürerek “çatışmada öldürülen gerillalar” olarak kamuoyuna açıklama yaptı. İnsan hakları örgütlerini, çatışma süsü verilerek sivillerin öldürüldüğü katliamları kınamaya çağırıyoruz.

Kaynak: http://cedema.org/ver.php?id=7386

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.