Kolombiya: ELN’nin Tutsak Aldığı İki Asker Hayatta

eln

ELN 26 Ekim’de bir polis ve 11 askerin öldüğü çatışmada tutsak aldığı iki askere ilişkin bilgileri yeraltı radyosundan kamuoyu ile paylaştı. Tutsak askerler Andrés Felipe Pérez  ve Kleider Antonio Rodríguez “tutsaklık koşullarında herhangi bir kötü muamele ve işkence ile karşılaşmadıklarını, temel insan haklarına saygı gösterildiğini” kamuoyuna ilettiler. Her iki askerde, en kısa zamanda ailelerine ve yakınlarına kavuşmalarını sağlamaları için hükümetin elindeki bütün araçları kullanmasını  istediler.

ELN, Ordunun yoğun operasyonlarına rağmen tutsak askerlerin güvenliği için azami özen gösterildiğini, en kısa zamanda serbest bırakılacaklarını ayrıca tutsak alınan askerlerin bedenlerine patlayıcı bağlandığına ilişkin haberlerin dezenformasyon olduğunu ve gerçeklikle bir ilgisinin bulunmadığını kamuoyuna deklare etti.

ELN ile Kolombiya Hükümeti arasında 2014’den beri süren ön görüşmelere rağmen süreç kamuoyuna açık bir müzakereye halen evrilmiş değil. Görüşmeler sürerken, Kolombiya Ordusu ELN gerillalarına yönelik, 9 gerillanın öldüğü bir saldırı gerçekleştirmiş, ELN’de bu saldırıya misilleme olarak 26 Ekim’de karşı saldırı düzenlemişti.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.