Kolombiya: Devlet FARC ve ELN’ye Saldırmayı Sürdürüyor

ELNFARCEP

Kolombiya Savunma Bakanı Luis Carlos Villegas Çarşamba günü (28 Ekim) yaptığı açıklamada, GüneyBatı Kolombiya’da gerçekleştirilen askeri operasyonda 4 FARC militanının öldürüldüğünü ikisinin ise sağ yakalandığını duyurdu. Hükümet gerilla kamplarına hava saldırılarını durdurmuştu ancak diğer askeri operasyonlar devam ediyor.

Bu saldırı Kolombiya Başkanı Juan Manuel Santos’un, FARC tarafından defalarca yinelenen karşılıklı ateşkes çağrısını 1 Ocak 2016’dan itibaren geçerli olmak üzere kabul ettiği bir zamanda gerçekleşti.

FARC sözcülerinden Timeleon Jimenez twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Çift taraflı ateşkes görüşmelerinin sürdüğü bir dönemde Kolombiya Devletinin uyuyan gerillaları öldürdüğünü, bunun da çift taraflı ateşkes anlaşması yürürlüğe girmeden önce mümkün olduğunca fazla FARC militanının öldürülmesi amacından kaynaklandığını” söyledi.

Kolombiya Devleti, 26 Ekim tarihinde ELN saldırısı sonucu, 12 asker ve seçim görevlisinin öldürüldüğü haberini dünya basınına servis etmişti.

Peki gerçekte ne oldu?

ELN, Kolombiya Devleti ile sürdürdüğü barış görüşmelerinin artık açık bir biçimde sürdürülmesi gerektiğini kamuoyuna açıkladığı bir zamanda, 22 Ekim tarihinde Kolombiya Ordusunun hava saldırısına maruz kalıyor ve 9 gerilla bu saldırıda hayatını kaybediyordu. ELN misilleme olarak bu saldırıyı gerçekleştiriyordu.

Kolombiya Devleti barış görüşmeleri sürecini mümkün olduğunca fazla gerillayı öldürmek için kullanmaya devam ediyor…

Haber: İsyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.